Cristi Chivu va antrena echipa de tineret a lui Inter Milano. Cum și-au anunțat italienii decizia

Ioana Bucur 01.07.2021, 21:34
Cristi Chivu va antrena echipa de tineret a lui Inter Milano. Cum și-au anunțat italienii decizia

Pas uriaș pentru cariera unuia dintre cei mai celebri fotbaliști români. Cristi Chivu va antrena echipa de tineret a lui Inter Milano. Cum și-au anunțat italienii decizia.

Cristi Chivu va antrena echipa de tineret a lui Inter Milano

Românul este pe cale să înceapă un nou capitol al carierei sale. Cristi Chivu va antrena echipa de tineret a lui Inter Milano. Se pare să rezultatele spectaculoase obținute de el alături de echipa U18 i-au ajutat pe oficialii de la Inter Milano să îl promoveze la formația Primavera.

Cristi Chivu a intrat în vizorul șefilor de la Inter Milano, iar rezultatele excelente obținute cu echipa Under 18 i-au adus o nouă funcție. Astfel, începând din sezonul viitor, fostul internațional român se va ocupa de formația Primavera (Under 19) a clubului italian pentru care a jucat nu mai puțin de șapte ani, între 2007 și 2014. Cristi Chivu îl va înlocui pe Armando Madonna.

Conducerea clubului și-a dorit să pună un tehnician obișnuit să lucreze cu jucătorii tineri și, nu în ultimul rând, un fotbalist pregătit la școala lui Ajax Amsterdam.

„Cel care a făcut parte din echipa care a câștigat tripla istorică din 2010 va antrena echipa U19 după o campanie excelentă cu cei de la Under-18, care s-a încheiat, din păcate, cu un eșec în semifinale contra echipei Genoa, care a devenit campioană. Un fundaș tare ca stânca și cu o tehnică impecabilă, Chivu a lucrat la mai multe niveluri ale Academiei nerazzurilor. A început cu juniorii U14 în 2018, s-a mutat la U17 sezonul următor, ca apoi să joace semifinale pentru titlu cu U18 în sezonul 2020/21.

Din partea tuturor celor de la Inter, îi urăm mult succes lui Cristian în această nouă etapă din cariera sa”, a anunțat Inter Milano, printr-un mesaj pulicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare.

Cristi Chivu va antrena echipa de tineret a lui Inter Milano
Cristi Chivu

„Mă enervam că nu vorbea deloc cu mine”

Cariera de antrenor a lui Cristi Chivu a evoluat în mod constant. De la echipa U14 a clubului Inter Milano a avansat la U17, cu care a urcat pe locul al doilea în campionatul național și apoi la U18, cu care a ajuns în semifinalele campionatului național.

Chiar dacă a avut ocazia să lucreze, de-a lungul carierei de fotbalist, cu o sumedenie de antrenori importanți, modelul său rămâne tatăl.

„Când eram copil, mă enervam că nu vorbea deloc cu mine, se gândea doar la meciuri și scheme. Acum îl înțeleg și îi dau dreptate, și eu le fac capul mare puștilor mei. Îi las să-și aleagă singuri modelele, dar să nu fie în funcție de mașina frumoasă sau de soția fascinantă.

Poți să fii cel mai bun antrenor din lume, dacă jucătorii nu recepționează mesajul tău nu vei ajunge nicăieri. Doar ei fac diferența în teren”, mărturisea fostul internațional român într-un interviu acordat recent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...