Decizia luată de UEFA după ce a aflat de întâlnirea cluburilor care vor să iasă din Champions League. Sancțiunile pe care le pregătește

Nicu Stan, Alexandra Chiric 18.04.2021, 21:04
Decizia luată de UEFA după ce a aflat de întâlnirea cluburilor care vor să iasă din Champions League. Sancțiunile pe care le pregătește

Decizia luată de UEFA după ce a aflat de întâlnirea cluburilor care vor să iasă din Champions League. Sancțiunile pe care le pregătește după ce a aflat că 12 mari cluburi vor să părăsească Liga Campionilor.

12 mari cluburi de fotbal vor să se retragă din Liga Campionilor și să înființeze Super Liga Europei. UEFA pregătește sancțiuni dure

Decizia luată de UEFA după ce a aflat de întâlnirea cluburilor care vor să iasă din Champions League. Astfel UEFA pregătește sancțiunile pe care să le dea. 12 mari cluburi de fotbal vor să părăsească Liga Campionilor.

Astfel, Juventus, AC Milan, Manchester United, Liverpool, Real Madrid și Barcelona s-au pus de comun acord să înființeze o nouă competiție-Super Liga Europei. Aceasta ar urma să înceapă din 2022 și să fie sprijinită financiar de JP Morgan, o bancă de investiții.

UEFA vrea sanctiuni pentru cluburile care vor sa paraseasca Liga Campionilor
UEFA vrea sanctiuni pentru cluburile care vor sa paraseasca Liga Campionilor

Cine este alături de UEFA

UEFA, Asociația Fotbaliștilor din Premier League, Federația Spaniolă de Fotbal, LaLiga, Federația Italiană de Fotbal și Serie A au semnat la rândul lor o scrisoare vehementă, imediat după apariția informațiilor privind Super Liga Europei.

Astfel, UEFA a anunțat ce măsuri vrea să ia împotriva cluburilor participante:

-Astfel UEFA a amenințat că cluburile implicate vor fi interzise din toate competițiile interne, europene sau de nivel internațional.

-De asemenea, jucătorii lor pot fi interziși la echipele naționale.

Din ce țări sunt cluburile care vor să iasă din Liga Campionilor

Publicația The New York Times a informat că cele mai bogate și cunoscute cluburi de fotbal din lume au convenit, de principiu, să participe la o nouă competiție europeană, care ar duce economia sportului la un alt nivel.

Pe puțin 12 echipe și-au asumat statutul de cluburi-fondatoare, între care cele 6 grupări de tradiție pomenite mai sus, provenite din Italia, Anglia și Spania.

Cluburile care vor în Super Liga Europei vor să atragă și altele

Cele 12 cluburi încearcă negocierea și cu alte formații de renume, cum ar fi Bayern Munchen, Dortmund sau PSG. Acestea încă nu s-au arătat dornice să părăsească Champions League, competiția ce ar urmeaa să fie serios cutremurată.

De partea cealaltă, UEFA plănuiește o serie de sancțiuni dure, pentru a împiedica planul separaționist, inclusiv eliminarea campionatelor (n.red. – Premier League, La Liga, Serie A) din ligile UEFA. De asemenea, ar urma un cutremur economic, mai ales provocat de televiziuni, care și-ar cere, cu siguranță, o bună parte din banii investiți.

Cluburile care susțin înființarea Super Ligii Europei

Manchester City
Tottenham
Chelsea
Inter AC
Milan
Juventus
Barcelona
Real Madrid
Atletico Madrid
Manchester United
Liverpool
Arsenal

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe