Decizia de ultimă oră a Jumbo. Ce se întâmplă cu afacerea din România

Stan Filon 27.01.2022, 13:54
Decizia de ultimă oră a Jumbo. Ce se întâmplă cu afacerea din România

Anunț important de la compania care operează magazinele Jumbo în România! Se deschid două noi locații în țara noastră, astfel rețeaua de magazine Jumbo va ajunge la un număr de 17 magazine. Decizie se pare că are legătură și cu pandemia de coronavirus, care este așteptată să dispară anul acesta. Vânzările Jumbo au fost afectate anul trecut de pandemie, iar investițiile au fost ușor întârziate, dar iată că anul 2022 vine cu noi planuri de extindere pentru grupul elen.

Jumbo deschide două magazine noi în România

Grecii de la Jumbo au anunțat că vor deschide două noi magazine în România, atrași de piața din țara noastră, unde au consemnat singura creștere, chiar și în plină pandemie de coronavirus. Așadar, românii iubesc Jumbo și adoră să facă cumpărături în magazinele imense deschise în țara noastră. Noile hipermarketuri Jumbo vor fi deschise la Iași și Sibiu, a anunțat compania. În prezent, Jumbo operează o rețea de 15 hipermarketuri în România, din care 4 în București-Ilfov și câte unul în orașele Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov și Craiova, ultimul deschis toamna trecută.

Jumbo Iași va avea o suprafață de aproximativ 16.000 metri pătrați, în timp ce magazinul care urmează să fie deschis la Sibiu va fi ceva mai mic, cu o suprafață de aproximativ 15.000 metri pătrați. Cumpărătorii din aceste orașe se vor bucura de magazinele Jumbo spre finalul anului în curs.

Jumbo deschide doua magazine noi in Romania
Jumbo deschide doua magazine noi in Romania

Jumbo România, singura creștere a grupului în plină pandemie

Totodată, Jumbo își va extinde prezența și în Grecia și Cipru în acest an, cu două noi unități în total. La finele lunii decembrie, rețeaua Jumbo cuprindea 81 de magazine fizice,  în Grecia (52), România (15), Bulgaria (9) și Cipru (5), precum și două magazine online.

Grupul este prezent, prin intermediul unor parteneriate cu companii locale, și în Macedonia, Albania, Serbia, Kosovo, Bosnia și Muntenegru, un nou parteneriat fiind în curs de definitivare pentru lansarea, în acest an, a primului magazin sub brandul Jumbo în Israel.

Pandemia de coronavirus a afectat vânzările Jumbo. Cu toate acestea, subsidiara din România a Jumbo a rezistat cu bine în primul an de pandemie, consemnând singura creștere la nivel de grup, însă blocajele din lanțurile de aprovizionare și restricționarea accesului clienților în magazine au frânat puternic avansul economic în 2021, în special în ultima parte a anului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...