De unde vin, de fapt, banii pentru AUR. Milionar celebru în România, surprins la sediu în noaptea alegerilor

Mihai Roșoiu 07.12.2020, 12:38
De unde vin, de fapt, banii pentru AUR. Milionar celebru în România, surprins la sediu în noaptea alegerilor

Mulți români se întreabă de unde vin, de fapt, banii pentru AUR, partidul surpriză al ultimelor alegeri parlamentare. Un milionar celebru în România, surprins la sediu în noaptea alegerilor dă apă la moară celor care vorbesc despre oamenii din umbră ai ascensiunii AUR. Se vorbește mult despre suportul serviciilor pentru noua formațiune politică din țara noastră. De asemenea, au apărut mai multe speculații referitoare la cei care susțin financiar AUR.

De unde vin, de fapt, banii pentru AUR. Milionar celebru în România văzut alături de Simion

Apariția fulminantă a Alianței pentru Unirea Românilor a atras atenția tuturor, iar spațiul public este invadat de o mare întrebare: de unde vin banii pentru AUR. Un posibil răspuns ar putea fi oferit chiar de imaginile surprinse la sediul de campanie al partidului imediat după difuzarea rezultatelor din exit-poll-uri. Alături de cei doi co-președinți ai formațiunii politice a fost văzut Bobby Păunescu.

George Marius Păunescu, regizorul român cunoscut drept Bobby Păunescu, este fiul unuia dintre cei mai controversați oameni de afaceri din România. Identificat mai degrabă cu lumea mondenă a Capitalei, băiatul lui George Constantin Păunescu s-a aflat în primul rând al susținătorilor AUR duminică seara, după aflarea rezultatelor.

Bobby Păunescu a vrut să candideze la președinție

În urmă cu doar un an, Păunescu jr. a intenționat să candideze pentru funcția de președinte al statului. La vremea respectivă, BEC a respins candidatura din cauza lipsei numărului de semnături adunate. Apoi, Bobby Păunescu a dispărut din peisajul politic românesc pentru ca duminică seara să-și facă, din nou, apariția.

De unde vin, de fapt, banii pentru AUR. Milionar celebru în Romania, surprins la sediu
Bobby Păunescu surprins la sediul AUR

Bobby Păunescu este fiul lui George Constantin Păunescu. Evaluată, la un moment dat, la 500.000.000 de euro, cota averii familiei nu a mai fost publică în ultimii ani. Numele tatălui lui Bobby Păunescu a fost implicat în mai multe scandaluri ce au făcut epocă. Devalizările Bancorex sau Bankcoop sunt doar două dintre subiectele în care George Constantin Păunescu ar fi fost implicat.

Deținător al unei case de producție la Hollywood

Nimeni nu știe exact de unde vin, de fapt, banii pentru AUR, în schimb este de notorietate pasiunea lui Bobby Păunescu pentru film. Bobby Păunescu fondează împreună cu Anca și Cristi Puiu casa de producție Mandragora. Mandragora a produs : Moartea domnului Lăzărescu 2005, (câștigător Un certain regard la festivalul de film de la Cannes 2005 precum și alte 45 de premii internaționale, filmul este considerat întemeietorul valului românesc de film). În martie 2012, Bobby Păunescu a înființat Solar Pictures, o casă de producție aflată în Statele Unite ale Americii.

Păunescu jr. este un nume important și în industria mass-media, fiind acționar, de-a lungul timpului la televiziunea B1Tv sau fiind proprietar al ziarelor Evenimentul Zilei, Capital sau Curierul Național.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe