De necrezut! O pacientă din Giurgiu infectată cu Covid-19, închisă într-un container în curtea spitalului fără apă și mâncare

Iancu Andreea 02.04.2021, 17:43
De necrezut! O pacientă din Giurgiu infectată cu Covid-19, închisă într-un container în curtea spitalului fără apă și mâncare

O nouă situație neașteptată este asociată modului în care este gestionată pandemia în România. Recent, s-a aflat că o pacientă din Giurgiu, infectată cu Covid-19, a fost închisă într-un container în curtea spitalului, fără ca măcar aceasta să primească apă sau medicamente pe parcursul câtorva ore bune.

O pacientă Covid-19 a fost închisă într-un container ore în șir, fără apă și medicamente

Un caz incredibil a șocat România după ce o pacientă Covid-19 a reclamat că a fost închisă într-un container timp de mai multe ore, fără să primească apă sau mâncare și nici îngrijire medicală. Toate acestea s-au petrecut în Giurgiu, în curtea Spitalului Județean Giurgiu, în luna iunie a anului trecut. Femeia a stat timp de aproximativ o zi în spațiul respectiv, în așteptarea rezultatelor testului PCR. Femeia aduce acum acuzații că a fost sechestrată în containerul care făcea parte din zona tampon a instituției medicale, înante de internarea bolnavei, pentru a confirma sau infirma infectarea cu SARS-CoV-2.

Pacienta susține că în perioada 18-19 iunie 2020 a fost ținută încuiată într-un container din curtea Spitațului Județean Giurgiu, unde nimeni nu s-a sinchisit să îi aducă măcar apă sau hrană, ori medicamente. Pentru că era suspectă de infecție cu SARS-CoV-2, aceasta a fost nevoită să suporte acest tratament, însă după externare a decis să facă plângere. Procurorii au deschis o anchetă și au început urmărirea penală împortiva a patru persoane, atât medici cât și infirmiere din cadrul Spitalului Județean Giurgiu. Printre acuzațiile care li se aduc cadrelor medicale se numără neglijența în serviciu și lipsirea de libertate în mod ilegal.

Noi nereguli semnalate în spitalele Covid din România foto - Pexels
Noi nereguli semnalate în spitalele Covid din România
foto – Pexels

Caz de neglijență și la Constanța. O femeie a fost lăsată pe jos, învelită într-un cearșaf

Situație similară, extrem de îngrijorătoare, semnalată și la Constanța. O pacientă infectată cu SARS-CoV-2 a fost surprinsă în imagini în timp ce stătea pe jos, în holul spitalului Județean Constanța, învelită cu un cearșaf și fără a avea alături vreun cadru medical. Imaginile au fost filmate de un alt pacient, în urmă cu patru luni de zile și publicat abia recent. Martorul, un pacient care se afla într-o rezervă a spitalului alăturată femeii, a vorbit despre suferința pacientei.

Se-auzea de-alăturat, era o de-asta, o rezervă, o femeie care tot apela din când în când disperată, săraca femeie. Se-auzeau vociferari când se duceau asistentele, şi îi spuneau , dar mai vezi de treaba ta, mai nu şitu ce, că ne-ai înebunit, că ne-ai zapacit, cuvinte urâte. La un moment dat am ieşit sa merg la toaletă şi atunci am rămas inmărmurit. M-am speriat că era-n dreptul uşii. Pur şi simplu am zisa că cad jos, eram terminat. Ca nu-mi venea să cred: femeia era dezbracată complet, deci complet dezbrăcatp , jos. Jos in fund, așa, a declarat Ion Duţescu – pacient.

Imaginile au devenit virale pe internet, iar autoritățile s-au sesizat pentru a ancheta cazul. Astfel, s-a deschis un dosar, care speră să elucideze situația din spitalul constănțean. Din păcate, bolnava a pierdut între timp lupta cu virusul și a decedat.

Se va demara o anchetă în acest caz, sunt imagini filmate în urmă cu mai multe luni însă vom încerca să aflăm ce s-a întamplat. Totodată, rugăm pacientii sau aparținătorii să ne aducă de îndată la cunoștință situațiile de acest gen pentru că numai așa se poate verifica și se pot dispune măsurile care se impun astfel încât să nu se mai întâmple asemenea incidente, a declarat Crina Kibedi , purtător de cuvânt SCJU Constanţa.

Imaginea cu pacienta, bolnavă de Covid-19, din Constanța
Imaginea cu pacienta, bolnavă de Covid-19, din Constanța
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...