De la un hotel de patru stele, la o casă bătrânească din Alba Iulia. Cum arată sediul firmei care deține pachetul majoritar de acțiuni al clubului Dinamo

Sorin Barbu 10.03.2022, 17:24
De la un hotel de patru stele, la o casă bătrânească din Alba Iulia. Cum arată sediul firmei care deține pachetul majoritar de acțiuni al clubului Dinamo

S-au dus de mult vremurile în care „Dinamo se pregătea pentru Liga Campionilor”. Clubul din „Ștefan cel Mare” are uriașe probleme financiare, dar și juridice, așa că trebuie să se adapteze situațiilor de criză. Playsport.ro a aflat că firma care deține pachetul majoritar al clubului a fost nevoită să-și mute sediul și a ajuns într-o casă veche din Alba Iulia.

Casa din Alba Iulia de unde începe „salvarea” lui Dinamo

Dinamo trece printr-o perioadă foarte agitată! Se spune asta de câțiva ani buni, iar replica este valabilă și acum. În primul rând și-a schimbat antrenorul, iar în locul lui Flavius Stoican a fost adus Dusan Uhrin, favoritul fanilor-acționari din DDB. Cehul va câștiga 8.000 de euro pe lună, plus un bonus de 25.000 de euro dacă scapă echipa de la retrogradare.

Zilele trecute s-a schimbat și proprietarul clubului. Mai exact, al firmei care deține pachetul majoritar de acțiuni. Dorin Șerdean a negociat o lună și jumătate cu Pablo Cortacero și a preluat de la omul de afaceri spaniol firma Lotus Perfect Products SRL, cea care are un pachet de 72% de acțiuni al echipei din Liga 1.

Clubul are datorii de aproape șase milioane de euro, iar dacă cineva va găsi o soluție să plătească acești bani, trebuie să-i mai dea 500.000 de euro și lui Pablo Cortacero. Așa spune în contractul dintre cele două părți, susține playsport.ro.

Dorin Șerdean a avut încă din primele zile de rezolvat o problemă. Firma Lotus a avut drept sediu până în luna decembrie hotelul RIN, un stabiliment de patru stele aflat în proprietatea lui Ionuț Negoiță. Această adresă nu mai este acum valabilă și exista riscul ca cineva să solicite în instanță dizolvarea firmei.

Acest lucru nu s-a întâmplat, dar trebuia să se găsească rapid un nou sediu. Așa că firma Lotus s-a mutat, în acte, într-o casă veche, bătrânească, din Alba Iulia, așa cum au descoperit jurnaliștii playsport.ro. Documentele au fost înregistrate oficial la Registrul Comerțului.

Componența SC Dinamo 1948 SA
Dorin Șerdean, prin firma Lotus Perfect Products SRL – 72,8%;
Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” – 20,06%;
CS FC Dinamo – 7,03%;
Cornel Dinu – 0,013%.

Andreea Vasile, protagonista comediei Ramon, face dezvăluiri
Urmăriți Impact.ro și pe