Dinamo își schimbă din nou patronul. Cine a luat acțiunile de la Pablo Cortacero și ce a stabilit în privința lui Iuliu Mureșan

Sorin Barbu 01.03.2022, 12:26

Dinamo este tot mai aproape să schimbe din nou patronul, după aproape un an și opt luni. Playsport.ro are informații că fostul președinte executiv al clubului, Dorin Șerdean, a negociat în Spania cu Pablo Cortacero și a reușit să preia acțiunile omului de afaceri. Prima decizie va fi legată de administratorul special Iuliu Mureșan.

Dorin Șerdean a preluat acțiunile lui Pablo Cortacero

Dinamo trăiește din nou periculos și se pregătește de o perioadă agitată, cu multe schimbări! Playsport.ro a aflat că Dorin Șerdean va prelua acțiunile de la Pablo Cortacero, și va fi noul administrator al firmei care deține 72% din clubul din „Ștefan cel Mare”.

Negocierile s-au purtat în Spania și au durat aproape o lună și jumătate. Pablo Cortacero, cel care a cumpărat clubul Dinamo de la Ionuț Negoiță, în vara anului 2020, a fost de acord că dacă nu trimite în conturile grupării din „Ștefan cel Mare” suma de cinci milioane de euro până în ultima zi a lunii februarie, acțiunile vor ajunge la Dorin Șerdean.

Acest lucru nu s-a întâmplat și fostul președinte al clubului este acum administratorul firmei Lotus Perfect, cea care deține pachetul majoritar al SC Dinamo 1948 SA. Mai precis 72% din acțiuni. Dorin Șerdean va înregistra foarte curând la Registrul Comerțului modificarea din statut.

Schimbările de la Dinamo au fost anunțate și pe pagina de Facebook a peluzei „Cătălin Hîldan”.

„Acum, când toată lumea e atentă la ce se întâmplă dincolo de Nistru, băieții veseli încearcă o manevră la Dinamo. De luni de zile, personajul rozaliu din Alba Iulia caută să valorifice acțiunile deținute de «spanioli» .Urmează un moment important pentru ei.

Se pregătește o tranzacție în care sunt implicați oameni care au încercat să lase impresia că vor binele clubului. Momentul e la fel de important pentru noi, pentru că așa vom afla cine i-a inventat pe spanioli și i-a hrănit atâta timp”, a fost mesajul fanilor acționari.

Ce se va întâmpla cu Iuliu Mureșan

Jurnaliștii de la playsport.ro au aflat și ce mutări vor urma. Dorin Șerdean vrea să convoace cât mai rapid Adunarea Generală a Acționarilor în care să-l dea afară pe Iuliu Mureșan. Rămâne de văzut care va fi soarta antrenorului Flavius Stoican, antrenorul adus de administratorul special în locul lui Mircea Rednic.

 

Dinamo se află acum pe loc de baraj și în etapa cu numărul 29 va înfrunta Sepsi pe teren propriu.

Urmăriți Impact.ro și pe