De ce vrea patronul să-l dea afară pe Dan Petrescu de la CFR Cluj, deși are șanse mari să ia al treilea titlu la rând

Marian Cărăvan 07.07.2020, 12:14

Scaunul lui Dan Petrescu începe să se clatine serios și tehnicianul nu mai e sigur de postul său. Înfrângerea din Gruia cu Universitatea Craiova nu i-a picat deloc bine finanțatorului formației ardelene, dar se pare că nu acesta ar fi motivul real pentru care s-a luat în calcul îndepărtarea „Bursucului”.

Motivele pentru care patronul vrea să-l dea afară pe Dan Petrescu de la CFR Cluj

Zilele lui Dan Petrescu par a fi numărate la CFR Cluj. Finanțatorul Nelu Varga se gândește tot mai serios să renunțe la tehnician, la finalul sezonului, chiar dacă ar lua titlul. Egalul cu Astra și înfrângerea cu Universitatea Craiova sunt doar momentele care au umplut paharul nemulțumirilor în Gruia. Confirmă situația tensionată unul dintre jucătorii campioanei.

„E un pic de turbulență în birouri și ne afectează și pe noi. Știți și voi cum este dacă nu ești plătit la zi. Jucătorii sunt afectați, dar sper să dăm tot ce avem în următoarele 3-4 săptămâni, apoi să ne punem la masă și să negociem. Probabil la Craiova este mai multă liniște, de asta sunt primii”, a spus Damjan Djokovic, la Look Sport.

Surse apropiate echipei susțin că antrenorul ar urma să plece de la CFR, chiar dacă formația ardeleană ar bifa al treilea titlu consecutiv. Dan Petrescu este în conflict cu conducerea, pentru că a cerut mereu ca datoriile jucătorilor să fie plătite. Capac ar fi pus și meciul pierdut cu 2-3 în fața Craiovei, după ce clujenii au revenit de la 0-2, însă antrenorul nu s-a mulțumit cu un rezultat de egalitate, a riscat și în cele din urmă a pierdut.

De ce vrea patronul să-l dea afară pe Dan Petrescu de la CFR Cluj, deși are șanse mari să ia al treilea titlu la rând
De ce vrea patronul să-l dea afară pe Dan Petrescu de la CFR Cluj, deși are șanse mari să ia al treilea titlu la rând.© FOTO:Flaviu Buboi / Sport Pictures

Clauza uriașă pe care o are Dan Petrescu în contractul cu CFR Cluj

După înfrângerea din Gruia, care a relansat practic lupta pentru titlu și a adus-o pe Craiova în postura de pretendentă la primul loc, finanțatorul echipei clujene ar fi început să sune câțiva jucători, anunțându-i despre intenția de a renunța la Dan Petrescu. Se pare că și tehnicianul ar fi tentat să plece, sătul de problemele financiare.

Numai că ambele părți bat deocamdată pasul pe loc, întrucât există o clauză de reziliere de un milion de euro, în ambele sensuri. Nimeni nu are curajul să ia o decizie radicală. Astfel că Dan Petrescu va rămâne deocamdată la CFR, deși s-ar putea să piradă titlul.

Există însă și varianta ca, dacă va fi lăsat să plece liber, Petrescu să ia cu el un jucător sau doi, iar clubul să încaseze bani pe aceștia. Așa cum s-a întâmplat și ultima dată când tehnicianul a plecat la Guizhou Henfeng și l-a luat și pe Kevin Boli, pentru care CFR a încasat 2,5 milioane euro, informează GSP.

Urmăriți Impact.ro și pe