Reacția neașteptată a lui Dan Petrescu despre Bogdan Planic. Ce se întâmplă acum cu fostul jucător de la FCSB

Marian Cărăvan 29.06.2020, 12:51

Bogdan Planic a părăsit-o pe FCSB cu un an înainte de expirarea contractului. Cel puțin așa susține finanțatorul Gigi Becali, care va cere despăgubiri serioase pentru fundașul sârb. Și Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a comentat pe marginea acestui subiect.

Reacția neașteptată a lui Dan Petrescu despre Bogdan Planic, fostul jucător de la FCSB

CFR Cluj se apropie cu pași mărunți de cel de-al treilea titlu consecutiv de campioană, chiar dacă momentan au fost încetiniți de Universitatea Craiova, după victoria cu 3-2 din Gruia. Pe lângă titlu, Dan Petrescu vizează în mod special prezența în cupele europene. Iar pentru asta e nevoie de un lot competitiv, din care ar putea face parte și răzvrătitul Bogdan Planic. Chestionat însă pe marginea acestui subiect, tehnicianul campioanei a avut o reacție neașteptată, nestând prea mult la discuții.

„Planic, la CFR Cluj? Noi avem patru fundași centrali în acest moment în lot, astfel că nu ne-am interesat de Planic”, a spus Dan Petrescu după meciul pierdut de echipa sa în fața Universității Craiova.

Bogdan Planic, 28 de ani, este cotat de transfermarkt.com la 1,8 milioane de euro.

Reacția neașteptată a lui Dan Petrescu despre Bogdan Planic. Ce se întâmplă acum cu fostul jucător de la FCSB
Reacția neașteptată a lui Dan Petrescu despre Bogdan Planic. Ce se întâmplă acum cu fostul jucător de la FCSB

Război total între Gigi Becali și Bogdan Planic. Ce se întâmplă acum cu fostul jucător de la FCSB

Fundașul sârb Bogdan Planic este unul dintre cei șase fotbaliști de la FCSB pe care patronul Gigi Becali i-a trimis în șomaj tehnic pentru că nu au acceptat înjumătățirea salariului pe perioada stării de urgență, cât campionatul era întrerupt. Mai mult decât atât, fotbalistul a intrat în conflict deschis cu finanțatorul, după ce și-a reziliat unilateral contractul, dorind să plece de urgență de la FCSB. Sfătuit de impresarul său, fotbalistul își va cere dreptatea la comisii, pentru că susține că nu și-a primit salariile restante.

În replică, Gigi Becali amenință că va cere despăgubiri de 10 milioane de euro, pentru că Bogdan Planic ar avea contract până în vara anului viitor cu FCSB. Practic, nu mai există cale de împăcare între cei doi. Acuzele curg dinspre ambele părți, Planic își vrea banii, iar Becali îl arată cu degetul pe jucător, acuzat că a lăsat echipa la greu.

Finanțatorul FCSB a anunțat că nu se lasă și avertizează toate echipele care l-ar vrea pe Planic că trebuie să achite o cluază enormă, de 10 milioane de euro. S-ar putea să o achite chiar jucătorul, dacă vrea să fie liber de contract, susține Gigi Becali: „Planic va fi dat exemplu, va trebui să plătească clauza de 10 milioane de euro. Eu știu că s-a primit la zi salariul. A luat bani 2 luni de la statul român, cum spune FIFA și UEFA. Conform legilor naționale, așa spune. La comisia UEFA este o fată Mădălina, care a fost avocata noatră și care ne reprezintă pe noi. Noi nu am încălcat legea. O să întrebe judecătorul: ‘Băi, tu ai muncit alea 2 luni?’ El a muncit? Nu e discriminat.”

„Așteptăm 1 iulie și o să vedem ce se întâmplă, cine are dreptate”, a spus impresarul lui Bogdan Planic, Zvonko Milojkovic, într-o intervenție telefonică la Digi Sport.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI