Cum să te aperi de coronavirus, atunci când te afli la cumpărături. 5 măsuri de autoprotecție

Raluca Juncu 24.03.2020, 10:31
Cum să te aperi de coronavirus, atunci când te afli la cumpărături. 5 măsuri de autoprotecție

Răspânidrea infecției cu coronavirus a ajuns să afecteze tot mai mulți români. Cifra persoanelor infectate a ajuns la 576, potrivit ultimelor informări ale Grupului de Comunicare Strategică. Autoritățile ne recomandă să rămânem în casă și să evităm ieșirile care nu au un temei real, cu excepția deplasărilor la magazinele alimentare și la farmacii. Ce recomandări trebuie să ai în vedere atunci când mergi la supermarket pentru cumpărături, în această perioadă?

Reguli de protecție în timpul cumpărăturilor

  • Nu atinge cărucioarele cu mână, dacă nu ai dezinfectat, în prealabil suprafața pe care o atinge. De preferat, în această situație este să porți mănuși de unică folosință.
  • Păstrează distanța de cel puțin un metru față de tine și față de persoana de dinantea ta care așteaptă la coadă. Specialiștii spun că ideal ar fi să se păstreze chiar doi metri. Cele mai multe supermarketuri și-au trasat anumite linii pe podeaua unității privitoare la distanța optimă ce trebuie respectată atunci când stăm la coadă.
  • Încearcă, pe cât de mult posibil să eviți plata cash (numerar) pentru a nu transmite bacteriile care se regăsesc pe bancnotele care circulă din mână în mănă. Ideal ar fi plătești mai mult cu cardul și cu telefonul în această perioadă. În situația în care esti, totuși, nevoit să plătești cash, asigură-te că te dezinfectezi pe mâini imediat după ce ai realizat plata.
  • Evită apropierea telefonului mobil de față sau ureche. Încearca să folosești mai mult căștile pentru a răspunde la apeluri.
  • Imediat ce ajungi acasă de la supermarket, este absolut necesar să te speli bine pe mâini, cu apă și săpun, așa cum recomandă specialiștii. Iginea mâinilor este un indicator esențial, care poate face diferența și poate ajunge chiar să salveze vieți.
Spălați-vă des pe mâini, mai ales după ce ați venit de cumpărături.
Spălați-vă des pe mâini, mai ales după ce ați venit de cumpărături.

 

După ce ajungeți acasă de la cumpărături, nu puneți plasa cu produse în bucătărie. O puteți lăsa lângă ușa. Produsele vor fi scoase pe rând, apoi dezinfectate, folosind un servețel umed antibacterian produsele cumpărate.

Răspândirea infecției cu coronavirus și creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri în România a determinat o suspendare forțată, dar temporară a multor business-uri și companii. Situația din punct de vedere economic este una destul de instabilă la momentul actual și afectează numeroase arii de activitate, de la industrie și manufactură și până la marketing, artă și entertainment.

Urmăriți Impact.ro și pe