Ne ajută venirea căldurii să scăpăm de coronavirus? Medicul Alexandru Rafila a răspuns clar

Redacția IMPACT 10.04.2020, 12:54
Ne ajută venirea căldurii să scăpăm de coronavirus? Medicul Alexandru Rafila a răspuns clar

Alexandru Rafila, Președintele Societății de Microbiologie oferă câteva precizări cu privire la răspândirea noului coronavirus, în următoarele luni, pe măsură ce temperatura va crește tot mai mult.

Ce spune microbiologul Alexandru Rafila despre o posibilă reducere a transmiterii virusului

Joi, Președintele Societății de Microbiologie a discutat despre utilizarea măștilor chirurgicale, precum și de lipsa de protecție pe care batistele sau eșarfele nu o au, în contextul în care dorim să ne protejăm de coronavirus. Este recomandată masca sanitară pentru protecție.

Masca este instrumentul corect care ne protejează de posibila contaminare cu coronavirus. Foto: Inquam Photos

Totodată, Alexandru Rafila a mai discutat despre posibilitatea de scădere a numărului de cazuri care ar putea avea loc pe fondul faptului că vremea urmează să e încălzească.

„Peste tot s-a vehiculat că ar fi vorba de o armă biologică. Din ceea ce am citit eu se exclude această posibilitate pentru că tipul de mutații găsite la acest virus nu sunt de natură să trezească suspiciuni, nu este un virus perfect.

Eu zic că sunt șanse să se reducă transmiterea (n.red. virusului) cu venirea căldurii. (…) În iarnă vom avea iar probleme. Nu știu dacă o să ne mai permitem să intrăm în izolare. Dacă o să o mai lungim așa mult, consecințele economice sunt clare”, a declarat medicul, în cadrul unei emisiuni de la Mediafax.

Alexandru Rafila a mai oferit acest răspuns și în luna februarie, precizând atunci că rezistența la noul coronavirus se va diminua, odată ce temperaturi vor trece de pragul de 20 de grade Celsius.

„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate”, a declarat medicul în februarie, potrivit Digi24.

 

Urmăriți Impact.ro și pe