De ce spală gospodinele blugii pe dos. Numai aşa o să procedezi şi tu de acum

Stan Filon 21.01.2022, 08:57
De ce spală gospodinele blugii pe dos. Numai aşa o să procedezi şi tu de acum

Blugii au o istorie de peste 150 de ani. Au fost fabricați pentru prima dată în SUA, ca haine de lucru pentru cowboy și mineri, însă trendul s-a răspâdit rapid. În România, blugii au o istorie de câteva zeci de ani. Chiar dacă nu erau foarte întâlniți pe vremea lui Ceaușescu, erau destul de mulți români care obțineau cum-necum câte o pereche. Ei bine, se spune că aceștia nu îi spălau niciodată, pentru ca pantalonii să nu-și piardă culoarea.

Iată de ce spală gospodinele blugii pe dos

Chiar dacă acum blugii sunt la ordinea zilei și fiecare dintre noi avem câteva perechi, legenda spune că sunt încă mulți români care preferă să-și spele blugii cât mai rar, mai ales pe cei preferați. Motivul este același: spălatul decolorează blugii și afectează și materialul, mai ales dacă spălarea se face la mașina de spălat. Gospodinele au învățat însă multe trucuri care ne ajută să ne bucurăm de perechea noastră de blugi preferată cât mai mult timp. Cert este faptul că trebuie să încercați să-i purtați cât mai mult, înainte de a-i spăla, pentru că centrifuga mașinii de spălat deteriorează destul de mult culoarea sau chiar materialul.

Așadar, dacă nu arată murdari sau nu au un miros urât după utilizare, îi puteți aerisi afară, pe sârmă. Un truc foarte eficient este să îi atârnați în baie în timp ce faceți duș, astfel încât aburul să reînvie puțin mirosul balsamului și, de altfel, să fie impregnați cu aroma de gel de duş sau săpun.

De ce spala gospodinele blugii pe dos
De ce spala gospodinele blugii pe dos

Apa caldă scoate mult mai repede culoarea din blugii noștri

Trebuie să fim atenţi la ciclul de spălare! O ideea foarte bună este să înmuiem blugii, înainte de a- introduce în malina de spălat și verificați dacă ciclul de spălare este programat pentru haine delicate! Acest lucru te va asigura că blugii tăi vor ieși curați și fără rupturi. Asta dacă nu aveau deja atunci când i-ai cumpărat, așa cum este la modă în zilele noastre.

Un alt truc ar fi să spălăm blugii manual. Chiar dacă acest lucru pare dificil, pentru a ne ușura munca, trebuie să-i lăsăm scufundați într-o cadă sau o găleată cu apă în jur de 30 de minute. Ideal ar fi să folosiți apă rece sau la temperatura camerei, deoarece apa fierbinte scoate mult mai repede culoarea din material.

Oțetul face minuni

De asemenea, încercați să utilizați detergent lichid sau diluați-l în apă mai întâi pentru a evita reziduurile de săpun sau dero. Trebuie clătiți bine, tocmai pentru a nu avea urme de detergent pe pantaloni atunci când se usucă.

Un alt truc folosit de gospodine este să spele blugii pe dos, pentru a se evita decolorarea lor prematură. În plus, puteți adăuga un strop de oțet. Este un balsam natural care păstrează culorile țesăturii, iar mirosul său se evaporă atunci când pantalonii noștri preferați se usucă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...