De ce să torni ulei în chiuvetă când pleci în vacanță. Te scapă de o problemă majoră la întoarcere acasă

Andra Daoud 23.07.2022, 19:22
De ce să torni ulei în chiuvetă când pleci în vacanță. Te scapă de o problemă majoră la întoarcere acasă

Este sezonul concediilor și mulți români își lasă casele goale atunci când pleacă în vacanță. Atunci când locuința rămâne timp de mai multe zile nefolosită, pot apărea unele probleme pe care să le depistați la întoarcerea acasă. Una dintre ele poate fi prevenită dacă turnați puțin ulei în chiuvetă înainte să plecați în vacanță. La ce ajută și de ce merită să încerci trucul.

Uleiul turnat în chiuvetă te poate scăpa de o problemă majoră

Mulți oameni pleacă în vacanță în sezonul cald, iar casa sau apartamentul rămân goale timp de mai multe zile. De multe ori, la întoarcerea din concediu, se poate întâmpla să constatați că în casă este un miros neplăcut și să nu identificați imediat cauza. Adesea, mirosul neplăcut din locuință poate fi dat de sistemul de canalizare, atât cel din baie, cât și cel din bucătărie.

Atunci când folosiți apa constant, resturile nu se depun pe conducte, însă când trec mai multe zile fără să dați drumul la apă, se poate întâmpla ca depunerile de resturi alimentare și de murdărie să rămână pe țevi, mai ales în coturile acestora. După ceva timp, acestea încep să emane un miros neplăcut, care vă „lovește” atunci când reveniți acasă.

Această problemă poate fi prevenită foarte ușor: înainte să plecați în concediu, turnați un pahar de ulei în chiuvetă. Acesta va ajunge în scurgere și va acționa ca o peliculă pe interiorul țevilor, astfel încât va împiedica microorganismele acumulate pe țevi să emane un miros urât în timp.

De ce sa torni ulei in chiuveta cand pleci in vacanta. Te scapa de o problema majora la intoarcere acasa 1
Uleiul turnat in chiuveta ajuta la prevenirea aparitiei mirosurilor neplacute

Cum îți ferești casa de hoți cât timp ești plecat în concediu

Chiar dacă pentru noi este vacanță, hoții nu iau pauză niciodată, iar polițiștii avertizează că în perioada concediilor și a sărbătorilor de iarnă se dau cele mai multe spargeri de locuințe. Dacă știți că veți lipsi mai multe zile de acasă, este nevoie să vă luați unele măsuri de precauție împotriva tâlharilor.

În primul rând, hoții filează mai multe zile o locuință înainte de a da lovitura, iar dacă văd că nu este mișcare, trag concluzia că este momentul oportun să acționeze. Pentru a vă feri de hoți, puteți apela la un bec cu temporizare, pe care să îl montați la intrarea în casă și care să se aprindă seara, la anumite intervale de timp. Dacă cei care filează locuința vor vedea lumini aprinse, vor concluziona că este cineva acasă, iar șansele să dea o spargere scad considerabil.

De asemenea, sistemele de supraveghere video și alarmele sunt și ele metode eficiente pentru a-i descuraja pe hoți. Oamenii legii recomandă să nu postați pe rețelele sociale informații cu privire la faptul că nu sunteți acasă, poze din concediu sau locația – toate aceste detalii i-ar putea încuraja pe hoți să dea lovitura.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe