Cum să te ferești de hoți în concediu. Regulile pe care trebuie să le respecți cu sfințenie pentru un sejur liniștit pe litoral

Cazacu Alexandru 26.06.2022, 12:44
Cum să te ferești de hoți în concediu. Regulile pe care trebuie să le respecți cu sfințenie pentru un sejur liniștit pe litoral

Hotelierii din stațiunile de pe litoralul românesc au vorbit cu polițiștii despre cum pot fi prevenite furturile. Oamenii legii i-au instruit atât de administratorii unităților de cazare, cât și cu angajații acestora. Dacă și tu te afli printre cei care își petrec vacanța de vară pe plajele din România, în continuare poți afla cum să te ferești de hoți în concediu. Regulile pe care trebuie să le respecți cu pentru un sejur liniștit pe litoral, potrivit polițiștilor.

Cum să te ferești de hoți în concediu

În sezonul estival, mulți dintre români aleg să își petreacă zilele în stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre. De multe ori, turiștii cad pradă hoților, rămânând fără bani sau diferite bunuri. Așadar, în cadrul unor activități de prevenire, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiști din cadrul ANITP Constanța i-au instruit pe hotelieri din acest punct de vedere.

Oamenii legii au explicat cum funcționează unele dintre cele mai comune moduri de acțiune a infractorilor. De asemenea, polițiștii au explicat și cum pot fi prevenite furturile.

„În cadrul acestor activități au fost vizați atât administratorii unităților de cazare din stațiunile Neptun și Olimp, cât și angajații acestora. Polițiștii le-au explicat diverse moduri de acțiune preferate de infractori, cât și modul in care acestea pot fi prevenite”, anunță IPJ Constanța.

Regulile pe care trebuie să le respecți pentru un sejur liniștit pe litoral

Așadar, pentru a te asigura că nu vei fi victima hoților de pe litoral și pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel, dar și de pe plajă, oamenii legii recomandă atât hotelierilor, cât și turiștilor următoarele:

  • țineți permanent ușa camerei încuiată;
  • evitați să lăsați ferestrele deschise, chiar și atunci când sunteți în camera de hotel;
  • nu lăsați pe plajă bunurile nesupravegheate.
Cum să te ferești de hoți în concediu. Regulile pe care trebuie să le respecți pentru un sejur liniștit pe litoral
Cum să te ferești de hoți în concediu. Regulile pe care trebuie să le respecți pentru un sejur liniștit pe litoral

Metoda „ziarul”, o modalitate comună de furt pe litoral

În ultimii ani au apărut mai multe metode de înșelăciune, însă una pe care hoții o folosesc frecvent pe litoral este cea cu ziarul. Ținând cont de aglomerația și numărul mare de turiști de pe litoral, trebuie să știm cum funcționează această metodă de furt, pentru nu a pica pradă hoților.

Mai exact, metoda „ziarul” presupune furtul unui obiect prin distragerea atenției victimei. De cele mai multe ori, infractorii care folosesc această metodă se adresează persoanelor care stau la terase și își țin bunurile pe masă. Hoții încearcă să vândă anumite lucruri victimelor sau solicită anumite informații. În timp ce atenția viitorului păgubit este distrasă, infractorul acoperă acoperă telefonul sau portofelul victimei cu un ziar, iar la plecare ia ziarul cu tot cu bunuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...