Cât timp trebuie să lași la frigider „Cușma lui Guguță” după ce ai preparat-o

Daria Petrescu 15.08.2021, 14:26
Cât timp trebuie să lași la frigider „Cușma lui Guguță” după ce ai preparat-o

Rețeta „Cușma lui Guguță” a fost prezentată pe Youtube de Keed, concurentul de la „Chefi la cuțite” sezonul 9, care a făcut senzație cu preparatele lui de-alungul competiției. Pentru a pregăti acest preparat, trebuie să știți că modul de preparare este unul simplu, iar ingredientele la îndemâna oricui. Există însă, un mic secret, pentru ca totul să fie perfect. Iată cât timp trebuie să lași la frigider Cușma lui Guguță după ce ai preparat-o

Cât timp trebuie să lași la frigider Cușma lui Guguță după ce ai preparat-o

Ingrediente

Smântână lichidă cu grăsime 35%

10 clătite, pentru a le așeza strat peste strat

250 de grame mascarpone

100 de grame zahăr pudră

200-250 gr vișine din compot

Ciocolată

Mod de preparare

Cât timp trebuie să lași la frigider Cușma lui Guguță

Ei bine, după ce amestecăm toate ingredientele mai sus menționate și prăjitura ia forma inițială, indicat ar fi să nu o consumați imediat. Secretul este altul. Preparatul trebuie ținut o perioadă la frigider, pentru ca crema să se întărească.

Pentru început se bate cu un mixer smântâna lichidă. Se adaugă în vas mascarpone, care chiar dacă și-a lăsat o zeamă, nu trebuie aruncat, pentru că este foarte bun. Se pune  și zahărul pudră și se amesteca totul cu mixerul, până se dizolvă zahărul. Frișca se pune peste mascarponele amestecat și se încorporează cu grijă.

Apoi pe o farfurie rotundă, se așează  clătitele pentru a fi umplute. Se pun vișinele fără sâmburi (de preferat este ca vișinele să fie mai micuțe, pentru a nu schimba mult gustul preparatului), apoi rulați clătita.

Aveți grijă să le strângeți foarte bine, pentru a nu ieși din ele vișinele.  Faceți acest lucru până terminați toate cele zece foi de clătite. Înainte de a așeza clătitele pe o farfurie întinsă, faceți un pat din crema obținută mai devreme.

„După ce ați așezat primele patru sau cinci clătite, mai dați un strat din crema obținută peste ele. Urmează alte trei clătite și un alt strat peste ele.  Apoi așezați următoarele două clătite umplute cu vișine , apoi încă un strat.

Urmează ultima clătită cu care procedați la fel. La final adăugați peste clătite toată crema rămasă. La final, băgați preparatul la frigider, timp de minim 2 ore. După ce o scoateți de la frigider, radeți puțină ciocolată, pentru un aspect plăcut. Arată foarte bine”, a declarat Keed pe canalul lui de Youtube.

Cine este Keed de la „Chefi la cuțite”

Keed are 32 de ani și a intrat în echipa lui Florin Dumitrescu, în sezonul 9 Chefi la cuțite! Tânărul, pe numele său real David Ioniță, a reușit să demonstreze cât este de talentat în bucătărie, pe tot parcursul emisiunii. De altfel, Keed a fost unul dintre semifinaliști.

Pasionat de muzică de mic copil, ajunge să cunoască succesul abia la vârsta de 27 de ani. „Prima piesă am făcut-o pe la 16 ani”, a spus Keed.

„Nu aveam ce să fac în Călărași cu viața mea, am plecat prin străinătate, am băgat ziare în Danemarca și în Anglia am vândut cosmetice. Am venit, am stat un pe acasă, un an și jumătate, în tot timpul ăsta am făcut muzică, însă niciodată n-am vrut să mă dedic acestui domeniu.

Keed s-a prezentat în audițiile sezonului 9 și a pregătit „vită și tăieței, cu draci pe ei”

Am plecat în Anglia de vreo trei ori pe parcursul a doi ani. M-au dat afară de trei ori. A treia oară am zis gata nu mai pot, mă duc să fac muzică”, a povestit artistul.

Keed s-a prezentat în audițiile sezonului 9 și a pregătit „vită și tăieței, cu draci pe ei”. „Am făcut rețeta asta de 4 ori”, a mărturisit Keed. „ Sunt obișnuit să merg în cântări și fiind perioada asta nu am putut să fac asta. M-am simțit puțin sufocat și am decis să fac lucruri care să-mi dea vibrații. Îmi place să gătesc. E a treia sau a patra oară când am vrut să vin. Mi-a fost frică de faptul că nu o să trec mai departe”, a mai spus concurentul.