De ce să nu comanzi niciodată meniul zilei la restaurant. Secretul ştiut de prea puţini români

Iancu Andreea 06.09.2021, 15:38
De ce să nu comanzi niciodată meniul zilei la restaurant. Secretul ştiut de prea puţini români

Cu toții îndrăgim ieșirile reconfortante în oraș, în care ne putem bucura de timpul petrecut alături de oameni dragi, în compania preparatelor de la terasă sau restaurant. Totuși, există câteva secrete mai puțin cunoscute de către clienți, pe care mulți dintre cei care activează în domeniul HoReCa le știu. Printre acestea se numără și faptul că nu e bine să comanzi niciodată meniul zilei de la restaurant. În ciuda a ceea ce cred mulți, acesta nu este cea mai bună alegere atunci când iei masa în oraș.

Motivul pentru care nu trebuie să comanzi niciodată meniul zilei la restaurant

Ca în orice meserie, există secrete pe care doar cei care lucrează în domeniu le cunosc. Totuși, câteva dintre ele au fost dezvăluite, iar noi vă îndrumăm ce e bine și ce nu trebuie să comanzi atunci când ieși la restaurant. Chiar dacă mulți suntem tentați de ofertele disponibile zilnic la multe dintre localurile care servesc mâncare, specialiștii susțin că este cea mai greșită decizie să comanzi meniul zilei la restaurant. Iar motivul este lesne de înțeles.

Unul dintre secretele pe care ospătarul nu ți le va spune este acela că nu este indicat să alegi meniurile speciale ale zilei sau specialitățile zilei atunci când ieși în oraș. Se pare că acestea ascund în realitate tehnica folosită de către deținătorii de restaurante pentru a scăpa de produsele care ajung foarte curând la finalul termenului de valabilitate. La fel ca în cazul supermarketurilor care au promoții imbatabile la alimentele ce urmează să expire, așa se întâmplă și în cazul localurilor unde servești masa.

De ce să nu comanzi meniul zilei la restaurant
Secrete din bucătăria restaurantelor de care e bine să ții cont

Secrete din bucătărie. Ce trebuie să știi dacă plănuiești o ieșire în oraș

Atunci când îți dorești să ieși în oraș cu cei mici, ține cont de un detaliu pe care cu siguranță nu îl cunoșteai. Deși ai crede că meniurile destinate celor mici au fost preparate cu mai multă atenție sau conțin ingrediente atent alese pentru ca micuții să fie în siguranță la finalul unei mese, în realitate ele ascund un secret. Meniurile pentru copii conțin în general zahăr. În acest mod, cei mici vor fi încântați de mâncare și vor cere părinților lor să revină la același restaurant.

Nu consuma lămâia din ceai sau nu solicita lămâie atunci când te afli la restaurant. Există cazuri în care acestea ajung să fie pline de microbi. Multe dintre persoanele din bucătărie ajung să atingă feliile, iar unele dintre ele nu sunt nici măcar spălate înainte, ci doar tăiate și introduse în ceai.

Dacă ai ieșit la o pizza împreună cu cei apropiați, asigură-te că sosul de pizza sau dressingul pentru salată este unul autentic, preparat în local. Multe restaurante obișnuiesc să achiziționeze dressing-uri la găleată, cărora le adaugă câteva ingrediente, la momentul servicii. În loc de sos tomat este posibil să primești ketchup și pulpă de roșii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...