Cât va costa şi ce va conţine meniul la restaurantul din Parlament. Românii de rând nu au parte de aşa ceva

Badea Violeta, Narcisa Tomulescu 23.08.2021, 16:17
Cât va costa şi ce va conţine meniul la restaurantul din Parlament. Românii de rând nu au parte de aşa ceva

Camera Deputaților dorește concesionarea, pentru următorii doi ani, a serviciilor de alimentație din Restaurantul „Salon Brâncovenesc” și a unor bufete din Palatul Parlamentului. Așa cum era de așteptat, aleșii noștri se vor ghiftui pe bani puțini. Iată cât va costa şi ce va conţine meniul la restaurantul parlamentarilor.

Cât va costa mâncarea parlamentarilor

Deja nu mai este niciun secret pentru nimeni că la Parlament se mănâncă pe bani puțini, deși salariile sunt extrem de generoase. Aleșii noștri au bucate alese, iar prețurile sunt extraordinar de mici. Spre exemplu, parlamentarii vor avea la dispoziție cel puțin două variante de meniu office alcătuite din două feluri de mâncare (felul 1 + felul 2) + desert, la un preț de doar 15,5 lei la maxim 20 de lei (cu TVA), scriu cei de la Hotnews.ro.

Contractul se ridică la o valoare estimată la mai mult de 23,5 milioane de lei (fără TVA), a fost publicat în Sistemul Elșectronic de Achiziții Publice (SEAP).

Concret, vorbim de prestarea de servicii de alimentație publică tip restaurant, bufet, cafenea-bufet în spațiile puse la dispoziție de Camera Deputaților prin Centrul Internațional de Conferințe, respectiv în Restaurantul „Salon Brâncovenesc” și terasa de la nivelul S1 și în bufetele situate la nivelurile 1M, 2 și 3 (lotul I), precum și în bufetul situat la nivelul P1 (lotul II).

Cat va costa si ce va contine meniul la restaurantul din Parlament
Cat va costa si ce va contine meniul la restaurantul din Parlament

Cum arată meniurile

Parlamentarii vor avea la dispoziție două variante de meniuri economice (cu două repetări pe săptămână) la prețul de 15,5 lei cu tva pe meniu care vor cuprinde fel principal și garnitură. De asemenea există două variante de meniuri office alcătuite din două feluri de mâncare (felul 1, felul 2 și desert) la prețul de 20 de lei cu tva pe meniu.

  • Felul 1 este alcătuit din următoarele: supe, ciorbe, borșuri, aperitive calde;
  • Felul 2 este alcătuit din următoarele: fripturi, șnițele, mâncăruri scăzute împreună cu garnitură și salată;
  • Desertul este alcătuit din fructe, prăjituri și înghețată.

De asemenea, parlamentarii aveau la dispoziție un meniu vegan/vegetarian. În plus, aceștia pot alege un meniu diversificat (total diferit față de cele de mai sus).

Mai mult decât atât, concesionarul va trebui să asigure contra cost o gamă variată de băuturi nealcoolice. În plus, acesta va trebui să ofere tacâmuri de inox, veselă de porțelan și fețe de masă din materiale naturale.

Urmăriți Impact.ro și pe