De ce să adaugi bicarbonat de sodiu pe copănelele de pui înainte de a le pune la prăjit. Metoda pe care o vei folosi mereu

Stan Filon 04.04.2021, 13:54
De ce să adaugi bicarbonat de sodiu pe copănelele de pui înainte de a le pune la prăjit. Metoda pe care o vei folosi mereu

Bicarbonatul de sodiu poate face multe pentru casa ta. Îți curăța bateriile la baie și bucătărie, îți face cuptorul lună, bijuteriile tale din aur vor fi ca noi, dacă le fierbi în apă cu puțin bicarbonat, dar praful minune este foarte util și la bucătărie. Aceste trucuri gastronomice sunt foarte utile pentru toate gospodinele! Copănelele de pui vor fi gătite ca în marile restaurante!

Cum să folosiți bicarbonat de sodiu la mâncare

Carnea de vită, de curcan sau de găină crescută la curte este puțin mai ațoasă. Pentru a scăpa de această probleme, este nevoie de doar o lingură de bicarbonat de sodiu pe care să o punem în oala in care punem carnea respectivă. Acoperim cu apă carnea, apoi o lăsăm la frigider. Este suficient să o ținem la frigider chiar și o oră. După ce scoatem carnea din apa cu bicarbonat, o clătim cu apă călduță, apoi o putem folosi cum dorim. Va fi mult mai fragedă!

Fasolea se fierbe cu puțin bicarbonat

Fasolea va fierbe mult mai repede, dacă adăugăm un vârf de cuțit de bicarbonat de sociu. Prima dată, fasolea se dă în clocot, apoi se aruncă apa. În cea de-a doua apă se va pune bicarbonat și se va da din nou în clocot. Se aruncă și această apă, seclătește bine fasolea în apă caldă, apoi se pune la fiert. Veți vedea că va fierbe mult mai repede și nuveți mai avea probleme cu stomacul.

Cum sa folositi bicarbonat de sodiu la mancare
Cum sa folositi bicarbonat de sodiu la mancare

Copănele ca la restaurant

Dacă vreți să gătiți copănele ca la restaurant și să vă impresionați musafirii, atunci trebuie să folosiți puțin bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul se amestecă cu sarea fină de bucătărie, cu care se freacă copănelele. După ce le-am frecat bine, introducem la cuptor au la prăjit copănelele respective. Acestea vor prinde o crustă aurie și crocantă și vor fi moi și suculente la interior, ca la restaurant.

Omletă mai pufoasă

Dacă vrei o omletă mai pufoasă, atunci poți adăuga un praf de bicarbonat de sodiu. Aceasta va crește în tigaie și va lua un aspect de parcă ar fi fost gătită de un adevărat profesionist.

Mazărea se fierbe mai repede

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că bicarbonatul face adevărate minuni, mai ales atunci când gătim mazăre. Au pus la fiert aceeași cantitate de boabe, aceeași cantitate de apă în două recipiente, doar că într-unul dintre ele au adăugat un praf de bicarbonat. Timpul de fierbere al boabelor s-a redus la jumătate!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...