A pus în fiecare zi bicarbonat de sodiu în soluția de spălat podelele, după o lună a constatat un lucru uluitor

Daria Petrescu 17.05.2021, 19:17
A pus în fiecare zi bicarbonat de sodiu în soluția de spălat podelele, după o lună a constatat un lucru uluitor

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare ingrediente, la îndemâna oricui. Pe lângă faptul că acest praf este folosit în prepararea diverselor rețete culinare, face minuni și atunci când vine vorba de curățenie. De-a lungul timpului s-au descoperit mai multe întrebuințări ale acestui aliment. Iată ce se întâmplă dacă pui în fiecare zi bicarbonat de sodiu în soluția de spălat podelele. După o lună, vei avea o surpriză.

Bicarbonatul de sodiu face minuni în soluția de spălat podelele

Bicarbonatul de sodiu rămâne în continuare cea mai ieftină și mai eficientă metodă de a curăța diverse suprafețe. De exemplu, în cazul în care pui praful în soluția de spălat podele, și vei face asta zi de zi, vei avea parte de o surpriză. După o lună, vei constata cum soluția de spălat podele nu se mai consumă atât de ușor. Punând bicarbonat de sodiu în soluție, acest lucru vă ajută ca suprafața să fie la fel de curată, ba chiar mai strălucitoare.

Sfatul medicilor cu privire la bicarbonatul de sodiu

Medicii avertizează că niciodată nu ar trebui să ”completăm” medicamentele cu bicarbonat de sodiu. Sigur că fiecare decide cum și în ce măsură folosește praful. Cu toate astea, ar trebui să ținem cont, că acesta ne ajută mai mult la treburile ce țin de uz casnic.

De exemplu, cei care suferă de reflux gastroesofagian, care abuzează de bicarbonat de sodiu cresc riscul de a dezvolta ulcer gastric. Astfel că, trebuie să fiți foarte atenți cum și unde folosiți bicarbonatul de sodiu.

Nu riscați, folosind bcarbonatul de sodiu chiar pentru orice. Vă poate pune sănătatea în pericol, în cazul în care este folosit în exces.

Pe partea de cosmetică, poate fi folosită în diverse măști pentru îngrijirea tenului. De altfel, este bun pentru curățarea părului.

Alte beneficii ale bicarbonatului

– ameliorează durerile de gât în timpul unei răceli sau gripă, făcând gargara cu bicarbonat de sodiu.

-praful ajută la arsuri și calmează rănile, ameliorând durerea.

– praful ajută la calmarea iritațiilor și a mâncărimii provocate de dermatita atopică sau cea seboreică

-Poți folosi bicarbonatul de sodiu în loc de pasta de dinți.

– Bicarbonatul este folosit pe post de șampon uscat.

– Bicarbonatul de sodiu ajută la calmarea iritațiilor și a mâncărimii provocate de dermatita atopică sau cea seboreică.

– bicarbonatul de sodiu este un bun remediu împotriva înțepăturilor de insecte.

– Boabele de fasole pot fi, de asemenea, frăgezite cu bicarbonat de sodiu.

– Omleta va ieși mai pufoasă dacă adăugați jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.

– Curăță și albește dinții, elimină bacteriile din gură, previne apariția cariilor. Înlătură grăsimea de pe farfurii, oale, tigăi, tăvi, în general vase de bucătărie.

Folosește bicarbonate de sodiu în baie și bucătărie

Bicarbonatul de sodiu ajută la curățirea suprafețelor din baie și bucătărie. Pune într-o solniță bicarbonat de sodiu și împrăștie pudra pe suprafețele ce urmează să le cureți. Cu un burete umed și curat începe să freci suprafețele apoi clătește foarte bine.

Poți adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de ceai. Așa poți curată suprafețe precum: faianță, cazi de baie, chiuvete, aragaz etc.