De ce pisicile răstoarnă lucrurile din casă. Concluzia la care au ajuns specialiștii

Mihai Roșoiu 26.10.2020, 15:38
De ce pisicile răstoarnă lucrurile din casă. Concluzia la care au ajuns specialiștii

Cu siguranță că mulți dintre voi v-ați întrebat de ce pisicile răstoarnă lucrurile prin casă. Acele momente în care felinele atât de drăgăstoase tind să devină enervante au și o cauză. Vă vine să credeți sau nu, dar specialiștii au descoperit ce le împinge pe pisici să facă prostii.

Plicitiseala împinge pisicile să răstoarne lucrurile din casă

Adorate de oameni, pisicile au și momente în care devin enervante și mai ales stricătoare. Nu de puține ori, posesorii de pisici au fost în pragul unei crize de nervi atunci când au văzut animalul cum răstoarnă diferite lucruri. Puțini sunt cei care au încercat să afle explicațiile. Culmea, toate aceste ieșiri aparent necontrolate ale superbelor feline au o explicație.

Specialiștii au analizat serios problema și au ajuns la câteva concluzii foarte clare.

Unul dintre motivele pentru care pisicile răstoarnă lucrurile din casă este plictiseala. În momentul în care animalul are o stare avansată de plictiseală, începe nebunia. Zgomotul scos de obiectele în cădere le ridică adrenalina și le scoate din starea de letargie. Evident, pisicilor nu le pasă de reacțiile și trăirile stăpânilor.

De altfel, aceasta este una dintre cele mai importante concluzii trase de cercetători. Micuțele animale sunt insensibile la sentimentele oamenilor. Nu fac și și nici nu sunt interesate să facă diferența între greșit și corect.

Plicitiseala le impinge pe pisici sa rastoarne lucruri prin casa
Plicitiseala le impinge pe pisici sa rastoarne lucruri prin casa

Pisicile vor să fie în centrul atenției

Deși nu se confirmă la fiecare pisică, cele mai multe dintre ele adoră să fie în centrul atenției. Atunci când cei din jurul său se concentrează în altă zonă, se declanșează iar războiul. Mai exact, mâțele fac totul să redevină centrul mini-universului din care fac parte. Printre faptele sale de vitejie se numără, din nou, dărâmatul obiectelor din casă.

Aceiași specialiști spun că aceste ieșri deranjante au o cauză ce face parte din ADN-ul acestor animale. Obiceiul distructiv este cauzat, cel mai probabil, din contopirea a două caracteristici ale felinelor: jocul și vânătoarea.

Și pentru că am aflat de ce pisicile răstoarnă lucrurile din casă, n-ar fi rău să fim mai indulgenți cu superbele animăluțe atunci când fac prostioare!

Urmăriți Impact.ro și pe