Cea mai mare pisică din lume. Dimensiunile imense la care poate ajunge

Stan Filon / 03.10.2020, 13:31
Cea mai mare pisică din lume. Dimensiunile imense la care poate ajunge

Cea mai mare pisică din lume este cea din rasa Maine Coon, foarte răspândită în America. Acest gigant al felinelor are niște trăsături distinctive și pare că a luat naștere din încrucișarea unui raton cu o pisică. Cu toate acestea, are trăsături și de linx sau râs, cum este cunoscut animalul sălbatic în România.

Care este cea mai mare pisică din lume

Pasionații adevărați de pisici cunosc rasa și chiar și-o doresc cu ardoare, însă aceasta este destul de scumpă. La noi în țară prețurile unei astfel de feline ajung și la 3500 de lei. Cu toate acestea, cea mai mare pisică din lume este destul de prezente și în România.

Dacă vreți să aveți o pisică de dimensiuni destul de mari, trebuie însă să aveți și o casă pe măsură, deoarece aceasta are nevoie de un spațiu generos, mai ales că este farte activă, deși este destul de mare. Un exemplar poate ajunge și la 13 kilograme!

Care este cea mai mare pisica din lume
Care este cea mai mare pisica din lume

Pisicile Main Coon sunt uriași afectuoși cu blană ca mătasea

Aceasta rasă apărută în urmă cu mai bine de 100 de ani este faimoasă printre specialiști și iubitori de pisici pentru exemplarele impozante. Dacă vrei să faci valuri printre prieteni și nu ai o problemă cu spațiul, acestea creații sunt cel puțin impresionante.

Bazele pisicilor din rasa Maine Coon este reprezentată de raton. O pisică foarte asemănătoare cu ratonul tradițional a fost identificată inițial în fermele din Maine, Statele Unite ale Americii. Aceasta era foarte eficientă în exterminarea răzătoarelor.

Pisica Main Coon, prezentată prima dată la o expoziție din secolul al XIX-lea

La scurt timp după ce domesticarea sa a devenit evidentă, a fost prezentată pentru prima oară la o expoziție de la sfârșitul secolului XIX. În privința miturilor de până la acel moment, unii sunt de părere că au ajuns în America pe navele de coloniști din Europa.

Cele mai mari pisici (rasa Maine Coon) se disting prin ciucuri pufoși pe urechi, ca un veritabil râs, și coadă largă, iar culoarea se aseamănă de multe ori cu cea de raton. Aceste versiuni originale nu au nici o bază, datorită diferențelor specifice și imposibilității traversării lor.

Main Coon sunt nişte uriaşi afectuoşi cu blana de mătase. ”Se ataşează de o persoană ca nimeni altul şi sunt mereu disponilbile să dea lăbuţa cu tine. Eu le numesc Labradorii lumii felinelor”, scria pe Internet o posesoare de astfel de pisică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI