De ce nu îşi mişcă Vladimir Putin mâna dreaptă, de fapt. Detaliul care a trecut neobservat pentru mulţi

Andra Daoud 03.07.2022, 07:48
De ce nu îşi mişcă Vladimir Putin mâna dreaptă, de fapt. Detaliul care a trecut neobservat pentru mulţi

Vladimir Putin este în atenția presei internaționale constant, mai ales de la debutul războiului din Ucraina. Numeroși specialiști i-au analizat comportamentul de-a lungul ultimelor luni, iar pe marginea aparițiilor sale publice au apărut numeroase speculații cu privire la starea fiziologică a liderului de la Kremlin. Acum a apărut și o explicație pentru faptul că Putin nu își mișcă mâna dreaptă, detaliu pe care nu mulți l-au remarcat.

Motivul pentru care Vladimir Putin nu își mișcă mâna dreaptă

Un detaliu care le-a atras atenția celor care analizează comportamentul lui Vladimir Putin este că acesta nu își mișcă aproape deloc mâna dreaptă atunci când merge. Mulți au pus acest lucru pe seama stării de sănătate a liderului de la Kremlin, despre care s-a zvonit în repetate rânduri că ar suferi de câteva maladii, printre care și Parkinson. Se pare însă că există o explicație pentru care președintele Rusiei se deplasează așa.

Adina Anghelescu, fost reporter de război și jurnalist de investigații a explicat, la Antena 3, de ce Putin nu își mișcă de fapt brațul drept. Motivul are legătură cu activitatea în cadrul KGB din trecut a liderului de la Kremlin.

„În urmă cu câțiva ani a fost un studiu realizat de către neurologii olandezi ai unei universități olandeze și a mai existat și un alt studiu care a apărut în British Medical Journal în care aveau aceeași concluzie foarte interesantă, și anume aceea că nemișcarea în balans a mâinii drepte cu mâna stângă se datorează antrenamentului la care el a fost supus de-a lungul timpului la KGB.

Pentru că, spuneau ei, conform ghidului existent în momentul în care faci astfel de antrenamente, ei erau obișnuiți să țină arma mai spre piept. La antrenamente sunt obișnuiți să țină mâna dreaptă mult mai nemișcată, ca să fie foarte atenți în momentul în care își folosesc mâna ca să tragă arma și să se poată folosi de ea foarte rapid. Deci aceasta ar fi putea fi o explicație.”, a precizat Adina Anghelescu la Antena 3.

De ce nu isi misca Vladimir Putin mana dreapta, de fapt. Detaliul care a trecut neobservat pentru multi
Vladimir Putin tine mana dreapta aproape nemiscata atunci cand merge

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin, subiect de interes mondial

Aparițiile filmate din ultima vreme ale lui Vladimir Putin au fost intens analizate de specialiști, care au sesizat că liderul de la Kremlin are fața umflată, precum și un tremur incontrolabil al corpului, semne care susțin zvonurile legate de bolile de care ar suferi.

Presa internațională scrie că în jurul lui Putin sunt numeroși medici care îi urmăresc evoluția. Se vorbește de un număr de 13 specialiști, unul dintre ei fiind renumit pentru studiile în ceea ce privește cancerul tiroidian. Potrivit publicațiilor internaționale, Putin l-ar fi vizitat de peste 30 de ori în ultimele luni, motiv pentru care mulți cred că se confruntă cu această afecțiune.

De câteva săptămâni au apărut informații cu privire la înlocuirea lui Vladimir Putin de la conducere, iar unul dintre numele cel mai des vehiculate este al primarului Moscovei, Serghei Sobyanin, considerat unul dintre cei mai influenți oameni din țară, cu o carieră politică de peste trei decenii.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe