Detalii controversate despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Planurile Kremlinului, menționate în presa ucraineană

Ana Anitoiu 16.06.2022, 08:29
Detalii controversate despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. Planurile Kremlinului, menționate în presa ucraineană

Presa ucraineană a publicat detalii controversate despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin, ce ar fi gravă. Planurile Kremlinului ar fi fost aflate din raportări ale serviciilor secrete rusești. Anturajul președintelui rus ar fi început deja să se pregătească.

În ce stare s-ar afla, de fapt, Vladimir Putin

Conform publicației ucrainene Obozrevatel, serviciile secrete rusești ar fi raportat că anturajul lui Vladimir Putin a început să pregătească așa-zisa „tranziție a puterii” și să îi caute un succesor liderului de la Kremlin.

Vladimir Putin s-ar afla în comă, la terapie intensivă, în urma unei operații ce i-ar fi fost făcută din cauză că se confruntă cu o formă a bolii secolului. Liderul rus ar avea toate reflexele inhibate la nivelul trunchiului, iar corpul său nu ar răspunde la durere. Anturajul lui Vladimir Putin ar plănui să nu transmită informații până când Kremlinul nu va decide cine va ajunge la putere în locul actualului președinte rus.

Se așteaptă ca ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, să-i ceară curând liderului turc Recep Tayyip Erdogan anunțarea întâlnirii dintre liderul de la Moscova și cel de la Kiev, Volodimir Zelenski, la care ar trebui să participe și președintele Turciei.

Pe de altă parte, conform planului Kremlinului, această întâlnire așteptată între liderul rus, Volodimir Zelenski și Recep Tayyip Erdogan nu va avea loc, astfel încât să nu existe riscul dezvăluirii, prin înlocuirea lui Vladimir Putin cu o sosie a sa.

Detalii controversate despre starea de sanatate a lui Vladimir Putin
Vladimir Putin

Cine l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin

Primul pe lista candidaților la funcția de președinte al Rusiei ar fi primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, considerat unul dintre cei mai influenți oameni din țară, cu o carieră politică de peste trei decenii. El și-ar fi exercitat autoritatea în interesul liderului de la Kremlin și ar fi supravegheat un program amplu de reconstrucție al capitalei.

Totodată, pe lista celor care l-ar putea înlocui pe liderul rus Vladimir Putin se află actualul premier, Mihail Mișustin. Prim-ministrul a fost director al Serviciului Federal de Impozitare din Rusia și îl cunoaște bine pe actualul președinte.

O altă persoană care l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin este chiar minisrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, considerat cel mai mare lider militar al Rusiei, după generalul Georgy Jukov, din cel de-Al Doilea Război Mondial. Deși a jucat un rol important în organizarea războiului din Ucraina, oficialul ar fi mai pragmatic decât actualul lider de la Kremlin.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...