De ce nu ar trebui să ștergi niciodată farfuriile cu un prosop de bucătărie. Pericolul este uriaș

Anca Manolica 05.10.2022, 16:30
De ce nu ar trebui să ștergi niciodată farfuriile cu un prosop de bucătărie. Pericolul este uriaș

Dacă nu ai mașină de spălat vase, fie că simți că nu ai nevoie de ea, fie din lipsă de spațiu, singura modalitate de a curăța vasele este să o faci manual. Dar cum trebuie uscare acestea? Dacă obișnuiești să folosești suportul special de vase, ele se usucă singure în scurt timp. Dar dacă, pe de altă parte, obișnuiești să stergi vasele cu un prosop de bucătărie, ei bine, află că aceasta este o alegere greșită.

De ce nu este bine să ștergi farfuriile cu prosopul de bucătărie

Spălatul vaselor este o activitate pe care o facem zilnic, mai ales în cazul familiilor numeroase. Și să nu mai vorbim despre momentul în care organizăm mese mari, de familie. În aceste cazuri, cantitatea de farfurii care trebuie spălată devine cu adevărat considerabilă.

Așadar, în cazul în care nu ai o mașină de spălat vase, trebuie să le speli la mână, să le lași la scurs și abia apoi să le așezi la locul lor. Ideal ar fi ca acestea să fie lăsate să se usuce în suportul special, astfel încât să nu rămână apă pe ele în timp ce se usucă. Iar pentru cei care apelează la prosopul de bucătărie pentru a le sterge rapid, ei bine, trebuie să știe că este complet greșit.

De ce nu ar trebui să ștergi niciodată farfuriile cu un prosop de bucătărie
De ce nu ar trebui să ștergi niciodată farfuriile cu un prosop de bucătărie

Ce pericol există

Prosoapele de bucătărie sunt unul dintre cele mai versatile instrumente dintr-o casă. Ele sunt folosite regulat pe parcursul unei zile, pot acoperi aluatul de pâine în timp ce crește, pot fi folosite pentru a usca salata verde proaspăt spălată, pentru a menține la cald prăjiturile, pot servi drept suport de farfurie improvizat sau bavețică pentru copii, ne ștergem mâinile des cu el, însă acesta nu ajunge în mașina de spălat atât de des pe cât ar trebui.

Așadar, folosite prea des, acestea ajung să găzduiască cantități mari de bacterii care, în loc să curețe, contribuie la murdărirea vaselor, chiar infestarea acestora. Prin urmare, este important să acordăm o atenție sporită acestui aspect. Iar în calitate de părinți ar trebui să îi învătăm pe copii încă de mici aceste practici de igienă, mai ales dacă vor fi implicați în pregătirea meselor.

O altă regulă este evitarea folosirii prosoapelor de bucătărie în mai multe scopuri. De exemplu, folosește un prosop pentru șterul pe mâini și un alt prosop pentru ștergerea blaturilor. Este mai bine decât să te expui pe tine și pe familia ta la bacterii inutile și dăunătoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...