Ce să nu pui niciodată în maşina de spălat vase. Greşeala pe care multă lume o face

Badea Violeta 05.11.2021, 21:11
Ce să nu pui niciodată în maşina de spălat vase. Greşeala pe care multă lume o face

Mașina de spălat vase te ajută să economisești timp, energie și îți simplifică modul de viață. Cu siguranță nu ai vrea ca ea să se defecteze. Dacă nu dorești să ai parte de o astfel de surpriză neplăcută trebuie să respecți câteva reguli importante. Iată ce să nu pui niciodată în maşina de spălat vase.

Ce lucruri să nu pui niciodată în maşina de spălat vase

Maşina de spălat vase are un rol important în gospodăria oricărei femei. Ea te scapă de o muncă pe care nu ai întotdeauna cheful sau plăcerea de a o face. Astfel, noi ne-am gândit să-ți dăm câteva sfaturi pentru a-i prelungi viața. Există câteva lucruri pe care ar fi bine să le ţii la distanţă de acest aparat. Iată care sunt acestea.

Obiecte care nu-si au locul in masina de spalat vase
Obiecte care nu-si au locul in masina de spalat vase
  • Ustensilele din lemn

Orice obiect confecționat din lemn nu-și are locul în mașina ta de spălat vase. Specialiștii spun că acestea riscă să se deterioreze prin spălare, fiindcă temperatura este ridicată.

  • Vasele antiaderente

Alte obiecte care nu au ce căuta în mașina de spălat vase sunt ustensilele antiaderente. Experții spun că acestea riscă să-și modifice proprietățile antiaderente dacă sunt spălate în aparat. Cel mai indicat este să le cureți sub jetul de apă cu un burete moale și detergent.

  • Vesela de cristal

Vesela ta preferată de cristal se poate ciobi sau crăpa din cauza căldurii din mașina de spălat vase. Este păcat să le distrugi, mai ales că aceste obiecte sunt foarte scumpe. Cel mai indicat este să le cureți manual.

  • Caserolele din plastic

De asemenea, caserolele din plastic nu ar trebui puse în mașina de spălat vase, ci ar trebui curățate manual. Din cauza căldurii, acestea se pot topi și se pot deforma. În plus, materialul din care sunt confecționate poate elibera substanțe toxice și periculoase pentru sănătate.

  • Foaia de silicon pentru cuptor

Foaia de silicon pentru copt nu se pune în mașina de spălat vase, fiindcă se poate decolora sau deforma. Aceasta este foarte fragilă și nu va mai putea fi folosită după introducerea în aparat.

  • Obiectele din smalț

În zille noastre, oricine deține farfurii din smalț. Deși companiile spun că aceste obiecte se pot curăța în mașina de spălat vase, noi te sfătuim să le cureți manual. Detergentul le poate lua strălucirea și chiar se pot sparge.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...