De ce este de fapt bine să folosești bicarbonat de sodiu, atunci când faci clătite. Rețeta unui desert absolut delicios

Iancu Andreea 30.06.2020, 12:49
De ce este de fapt bine să folosești bicarbonat de sodiu, atunci când faci clătite. Rețeta unui desert absolut delicios

Clătitele reprezintă unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi. Totuși, puțini dețin secretul care le face pufoase. Se pare că nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a obține un aluat pufos și aerat. Astfel, adaugă doar un strop de bicarbonat de sodiu și te vei bucura de cele mai apreciate clătite.

Rețetă clătite pufoase, cu bicarbonat de sodiu

Dincolo de proprietățile fabuloase de curățare și dezinfectare, bicarbonatul este folosit și în bucătărie. Multe dintre rețetele de aluat pentru deserturi conțin acest ingredient. Astfel, nu te sfii să îl folosești de fiecare dată când faci clătite. Dacă îți dorești ca desertul tău preferat să iasă extrem de pufos, ai nevoie doar de puțin bicarbonat de sodiu.

Astfel, pentru o porție de clătite delicioase și extrem de pufoase, ai nevoie de următoarele ingrediente:

200 de grame de făină
bicarbonat de sodiu
3 ouă
300 mililitri lapte
2 linguri de unt
2 pliculeţe zahăr vanilat
o linguriţă de esenţă de rom

Începe prepararea aluatului prin a bate pentru început ouăle bine, într-un castron. Deasupra acestora adaugă un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu, zahărul vanilat și câteva picături de esență de rom. Apoi, topește untul și adaugă-l peste amestec, dar numai după ce acesta s-a mai răcit.

După ce ai omogenizat bine compoziția, adaugă laptele, puțin câte puțin și apoi făina. De asemenea, asigură-te că incorporezi câte o lingură de făină, pe rând pentru a evita formarea cocoloașelor. Compoziția obținută ar trebui să aibă textura de smântână fină. Pentru ca aluatul să fie unul și mai pufos, poți adăuga și puțină apă minerală la amestec.

Pentru a prăji clătitele, încinge tigaia și unge-o cu puțin ulei, cât să nu se lipească foaia de clătită. Toarnă cu ajutorul unui polonic o parte din compoziție, potrivită pentru o clătită. Rumenește clătita pe fiecare parte.

La final, le poți umple cu orice preferi. De la gem, fructe, dulceață sau ciocolată, poți obține clătitele delicioase, după bunul plac.

Foto - Pexels
Foto – Pexels
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...