Relația neobișnuită dintre bicarbonat de sodiu și flori. Trucul pe care trebuie să-l folosești

Iancu Andreea 22.06.2020, 19:58

Bicarbonatul de sodiu este folosit intens atât în bucătărie, cât și în îngrijirea personală sau pentru curățarea casei. Cu toate acestea, ingredientul poate fi folosit și pentru îngrijirea plantelor. Află de ce să pui bicarbonat în vază sau în ghiveciul de flori.

Cum poți folosi bicarbonatul pentru plantele sau florile din vază

Dacă te numeri printre iubitorii de natură, cu siguranță ai și o colecție frumoasă de flori în grădină sau pe balcon. Astfel, este bine să știi că poți utiliza bicarbonatul pentru a înfrumuseța plantele. Acesta este un ingredient 100% ecologic, deci nu va dăuna florilor. El are capacitatea de a reduce aciditatea solului și favorizează înflorirea.

O mulțime de flori se dezvoltă mai bine într-un sol alcalin, deci nu ezita să adaugi bicarbonat în ghivecele de begonii, mușcate sau hortensii. Tratamentul cu bicarbonat le va face mult mai frumoase și sănătoase, iar tu te vei bucura de o mulțime de boboci.

Dacă îți dorești să te bucuri de florile din vază mai mult timp, adaugă o măsură de bicarbonat în apă. Ai nevoie de un vârf de cuțit pentru o vază mică sau o linguriță pentru una medie. În cazul unei vaze mari, adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu în apă.

Plantele din ghiveci pot înflori mai repede cu un mic ajutor Foto - Pexels
Plantele din ghiveci pot înflori mai repede cu un mic ajutor
Foto – Pexels

Când nu trebuie să aplici bicarbonat

Tratamentul cu bicarbonat de sodiu nu trebuie aplicat pe tulpini sau direct pe boboci. Totodată, este importantă doza. O cantitate prea mare de bicarbonat poate dăuna frunzelor plantelor.

Așadar, ține minte o regulă simplă – nu depăși o linguriță de bicarbonat la un litru de apă. Poți adăuga și trei lingurițe de ulei de măsline pentru o aderență mai bună la frunze.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...