De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat când bagi perdelele. Truc util

Raluca Alexe 28.06.2023, 10:41
De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat când bagi perdelele. Truc util

Unul dintre trucurile de aur ale celor mai iscusite gospodine este adăugarea bicarbonatului în mașina de spălat atunci când spală perdelele din casă. Rezultatele sunt ireproșabile, iar sfatul nostru este să începi să procedezi și tu astfel!

Cele mai utile trucuri pentru revitalizarea perdelelor

Perdelele sunt concepute din materiale sintetice, de cele mai multe ori, astfel că au tendința de a se degrada mai repede în timp. Spălarea frecventă a acestora duce și la îngălbenirea și decolorarea lor, în timp ce praful le face gri și capătă și un miros neplăcut. Însă, dacă adaugi bicarbonat în mașina de spălat, toate aceste probleme vor fi de domeniul trecutului.

Ingredientul prezent în fiecare bucătărie și la îndemâna oricărei gospodine va face perdelele să își recapete strălucirea de odinioară și albul original. Tot ce trebuie să faci este să adaugi bicarbonat peste perdeaua din mașina de spălat pe care nu o vei spăla la un program lung. Îți poți curăța perdelele și dacă le lași la înmuiat în apă cu bicarbonat timp de câteva ore sau chiar peste noapte.

Un alt truc folositor pentru reîmprospătarea perdelelor este înmuierea lor în apă cu doar două linguri de săpun de Marsilia. Acestea se pun într-un lighean, timp de trei ore, materialele fiind scufundate foarte bine în apă. Altă metodă naturală de albire a perdelelor este oțetul de vin sau cel de fermentație. Niciodată, însă, să nu folosești amoniac, substanța fiind foarte agresivă cu materialele delicate.

Pentru un rezultat optim, poți adăuga oțet și în mașina de spălat rufe. Pentru un miros plăcut, poți adăuga și zeamă de lămâie. Toate aceste ingrediente, bicarbonat și oțet, fac adevărate minuni pentru perdelele tale.

Urmăriți Impact.ro și pe