De ce să ții mereu bicarbonat de sodiu lângă mașina de spălat. Trucul fabulos de care prea puține gospodine știu

Corina Oprea 19.06.2023, 10:40
De ce să ții mereu bicarbonat de sodiu lângă mașina de spălat. Trucul fabulos de care prea puține gospodine știu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil, care poate fi folosit într-o mulțime de moduri. Este un aliat perfect în bucătărie, dar are multe alte întrebuințări. Foarte de folos este să ai mereu un borcan cu bicarbonat în apropierea mașinii de spălat și o să îți spunem și de ce. Nu te-ai fi gândit la asta, este uimitor ce poate face!

Bicarbonatul de sodiu, un miracol pentru mașina de spălat!

Te-ai fi gândit vreodată că bicarbonatul de sodiu este un aliat perfect pentru mașina noastră de spălat haine? Află că principala sa capacitate este cea de a neutraliza mirosurile neplăcute. Este suficient să adaugi o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu în compartimentul de detergent și vei scăpa de toate mirosurile neplăcute precum cel de transpirație sau cel de mâncare.

Bicarbonatul de sodiu acționează ca un parfum natural, lăsând hainele proaspete și curate, pline de mirosul detergentului. De altfel, el ajută și la eliminarea petelor și murdăriei de pe țesături. De asemenea, poate fi folosit ca un agent de înălbire natural, reducând decolorarea și păstrând aspectul strălucitor al hainelor, mai ales în cazul celor albe.

Bicarbonatul de sodiu este și un produs ce dezinfectează și curăță foarte bine mașina de spălat. Dacă simți că nu mai spală bine, are un miros ciudat în interior sau efectiv se văd urme de calcar, pune praful în cuvă și dă pe un program scurt, fără să pui haine.

La ce mai ajută bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un excelent agent de neutralizare a mirosurilor. Poate fi folosit pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigider, coșul de gunoi, covor sau încălțăminte. Pur și simplu presărați puțin bicarbonat de sodiu în zona afectată, lăsați să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte, apoi aspirați sau ștergeți.

Bicarbonatul de sodiu este un abraziv ușor și non-toxic, ideal pentru curățarea diverselor suprafețe. Puteți face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și să o utilizați apoi pentru a curăța aragazul, chiuveta, cada, gresia sau obiectele de bucătărie.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca un agent de igienă orală natural. Puteți adăuga puțin bicarbonat de sodiu pe periuța de dinți și utilizați-l pentru a vă spăla dinții și a vă curăța limba. Aceasta poate ajuta la reducerea plăcii dentare și a respirației urât mirositoare.

Urmăriți Impact.ro și pe