De ce e bine să presari sare pe tocurile geamurilor. Efectele nebănuite

Iancu Andreea, Camelia Moldoveanu 07.10.2021, 10:35
De ce e bine să presari sare pe tocurile geamurilor. Efectele nebănuite

În trecut, oamenii foloseau sarea nu doar pentru beneficiile sale culinare, printre care se numără gustul mâncărurilor, ci și pentru unele ritualuri prin care erau alungate spiritele rele din preajma casei. Dincolo de aceste utilizări, există și unul mai puțin cunoscut. Se pare că, la fel ca în cazul bicarbonatului de sodiu, sarea are efecte nebănuite în numeroase contexte care implică dezinfectarea și curățarea suprafețelor. Dacă o folosești pe tocurile geamurilor sau chiar în baie, la desfundarea chiuvetei, vei scuti sume importante de bani pe care le-ai fi cheltuit pentru produse scumpe de curățare.

Ce efect obții dacă presari sare pe tocurile geamurilor

Dincolo de beneficiile evidente pe care le are sarea „în bucate”, aceasta este eficientă și când vine vorba despre activitățile legate de curățenie din casă. Aceasta poate fi folosită drept detergent universal, având efecte neașteptate asupra diferitelor tipuri de suprafețe din locuință. În plus, în comparație cu soluțiile chimice pentru curățare, sarea nu are efecte toxice, fiind un produs excelent pentru igienizare. Printre întrebuințările sale poți remarca un efect nebănuit dacă presari sare pe tocurile geamurilor.

Sarea pot fi utilizată drept repelent împotriva furnicilor, care adesea ajung în locuință prin intermediul ferestrelor, dar și a ușilor exterioare. Astfel, pentru a împiedica acest fapt, poți să presari puțină sare pe tocurile geamurilor, pe gresia din bucătărie, pe lângă dulapuri, sertare şi uşi ca să previi apariția furnicilor, dar și să elimini infestarea cu astfel de insecte.

De ce e bine să presari sare pe tocurile geamurilor
Sfaturi utile pentru casă

Beneficiile pe care le aduce sarea în locuință

Dacă tocurile ferestrelor sunt protejate de furnici, și geamurile se pot igieniza cu ajutorul unei soluții pe bază de sare. Ai nevoie să dizolvi 2 linguri de sare pentru 4 litri de apă și să folosești lichidul obținut pentru curățarea ferestrelor casei sau ale mașinii. Nu doar că vei obține geamuri impecabile și strălucitoare, însă acestea se vor menține curate pentru mai mult timp.

Obiectele din argint sunt cunoscute pentru faptul că se păstrează cu dificultate la strălucirea inițială. Sarea însă face minuni în cazul lor, precum și pentru cele realizate din cupru sau alamă. Folosește un amestec sa oțet de mere și sare pentru a elimina depunerile, redând astfel strălucirea acestor piese din metal.

Poți să îți iei adio de la soluțiile speciale pentru desfundat chiuvete sau căzi. Ai nevoie să torni în sifonul de scurgere un amestec de apă fierbinte cu sare și lămâie. Vei scăpa de problemă și vei igieniza totodată scurgerea.

Cu siguranță ți s-a întâmplat ca măcar o dată hainele preferate să intre la apă. Data viitoare când pui mașina de spălat rufe, pune puțină sare în compartimentul pentru detergent, la ciclul de spălare. Sarea înmoaie țesăturile și le împiedică să se contracte, totodată ajutând la grăbirea procesului de uscare.

Poți să redai culoarea de altădată a țesăturilor preferate, fie că vorbim despre articole vestimentare sau draperii, covoare ori pături. Înmoaie-le într-un lighean în care ai făcut un amestec de sare și apă, destul de concentrat și apoi freacă-le cu o perie. Ai grijă să le clătești intens la final.

Urmăriți Impact.ro și pe