5 trucuri geniale cu zațul de cafea. Ce trebuie neapărat să faci, de fapt

Stan Filon 13.09.2021, 14:31
5 trucuri geniale cu zațul de cafea. Ce trebuie neapărat să faci, de fapt

Sunt foarte mulți oameni care nu pot face mai nimic dacă nu își beau cafeaua de dimineață. Odată consumată licoarea, aceștia își pot începe activitatea zilnică, iar zațul de cafea ajunge la gunoi. Ei bine, noi te învățăm ce trebuie să faci cu acesta, deoarece te poate ajuta în multe aspecte!

5 trucuri geniale cu zațul de cafea

Zațul de cafea te poate scoate din multe încurcături, dacă știi să-l folosești. În primul rând, trebuie să-l oprești și să nu-l mai arunci la gunoi, iar următorul pas este să-l depozitezi într-un borcan. După aceea, poți începe să-l folosești în gospodărie. Iată mai jos cum te poate ajuta zațul de cafea!

Ai gătit un preparat delicios, pe care familia l-a savurat pe îndelete, însă mâinile tale miros urât. De exemplu, oricine știe că peștele lasă miros pe mâini, care trece cu greu. Ei bine, zațul de cafea îți vine în ajutor. Acesta îndepărtează imediat mirosurile neplăcute, precum cele de pește, de usturoi sau de ceapă. Trebuie doar să te freci bine pe mâini cu zațul de cafea, apoi să te speli cu apă și săpun. Mirosul dispare ca prin minune!

5 trucuri geniale cu zatul de cafea
5 trucuri geniale cu zatul de cafea

Zațul de cafea te ajută și cu vasele murdare

Tot zațul de cafea îți vine în ajutor și când vine vorba de spălarea vaselor, a ustensilelor și a tigăilor. Presară zaţ direct pe vase şi freacă întreaga suprafaţă folosind un burete abraziv. De asemenea, zaţul de cafea este şi un bun dezinfectant, datorită proprietăţilor sale antibacteriene. Poate înlocui cu succes producele chimice din comerț.

Zațul de cafea face minuni și ca agent de fertilizare, datorită conţinutului ridicat de nitrogen. El poate fi utilizat fie ca îngrăşământ în grădină, fie pentru ghivecele cu flori sau cu alte plante. Împrăştie zaţ de cafea pe solul unde îţi doreşti să plantezi florile şi pune, mai apoi, seminţele. Acestea vor crește sănătoase și te poți bucura de ele mai mult timp.

Frigiderul nostru capătă câteodată un miros neplăcut. Pentru a elimina mirosul acesta din frigider, trebuie doar să pui zațul de cafea proaspăt într-un recipient deschis, apoi să-l lași în frigider. Va absorbi imediat mirosul neplăcut. Aceeași variantă o poți face și cu mirosurile neplăcute din casă. Pentru a te bucura de un miros plăcut, poți adăuga în zaț câteva picături de vanilie sau ce altă aromă preferi.

Zațul de cafea te poate ajuta și în cazul mobilei. Odată cu trecerea timpului, mobila noastră se mai zgârie, iar aspectul este neplăcut. Îmbibă în zaţul de cafea o dischetă demachiantă sau vârful unei cârpe din bumbac, apoi şterge zgârietura, iar în aşa fel o vei masca. Ţine cont că mobila trebuie să fie de culoarea zaţului, altfel ea se va păta!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...