Cel mai uşor mod de a curăţa bijuteriile din argint. Ai nevoie de doar două ingrediente

Badea Violeta, Ștefan Olteanu 24.08.2021, 20:40
Cel mai uşor mod de a curăţa bijuteriile din argint. Ai nevoie de doar două ingrediente

Îți plac bijuteriile din argint? Ei bine, atunci cu siguranță știi că cea mai întâlnită problemă este oxidarea acestora. Acest fenomen nu poate fi stopat, dar accesoriile tale preferate pot fi curățate periodic pentru a-și recăpăta strălucirea pe care o aveau la început. Iată câteva metode simple și eficiente de a curăța argintul!

Metode eficiente de a curăța argintul

Dacă porți bijuterii din argint, probabil te-ai confruntat la un moment cu problema oxidării acestora și te-ai gândit care este cea mai bună modalitate pentru a le reda strălucirea de altădată. În continuare îți vom dezvălui câteva secrete care te vor ajuta să-ți cureți bijuteriie din argint.

Metode eficiente de a curata argintul
Metode eficiente de a curata argintul
  • Folie de aluminiu, apă și bicarbonat de sodiu

Într-o vas așează o bucată de folie de aluminiu, apoi adaugă doi litri de apă și pune-o la fiert. Când apa începe să fiarbă, pune două linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă bine și pune bijuteriile din argint. Acestea se lasă câteva minute pentru a acționa toate substanțele. Ulterior, obiectele se scot din vas și se lasă să se usuce.

  • Detergent de rufe

Un alt ingredient care redă strălucirea argintului este detergent de rufe pudră. Da, ai auzit bine! Tot ceea ce trebuie să faci este să așezi pe fundul unui vas folie de aluminiu, apoi să adaugi apă caldă și o lingură de detergent pudră. În compoziția obținută trebuie să scufunzi bijuteriile din argint și să le lași circa un minut. După ce a expirat acest timp, obiectele se scor și se usucă.

  • Ketchup

Toarnă puțin ketchup pe un burete și șterge bine obiectele înnegrite. Dacă metoda nu dă rezultatele dorite din prima, mai lasă soluția să acționeze timp de un sfert de oră. Ulterior, bijuteriile din argint se freacă cu o bucată de cârpă moale şi se clătesc bine. De asemenea, acestea se pot curăța și cu o periuţă de dinţi.

  • Oţet alb

Un alt ingredient care ajută la curățarea bijuteriilor din argint este oţetul alb. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui obiectele într-o cană de oţet în care mai adaugi două linguri de bicarboant de sodiu. Acestea se lasă timp de două sau trei ore pentru a acționa, apoi se clătesc cu apă rece şi se șterg bine cu o cârpă.

  • Amoniac

Bijuteriile din argint se așează într-un recipient umplut cu apă călduță și cu o jumătate de ceaşcă de amoniac. Acestea se lasă timp de 10 minute, apoi se șterg cu o cârpă moale, se curăță și se usucă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...