Care este cea mai afectată grupă de vârstă, în România, de coronavirus. Lucrurile stau diferit în Italia

Raluca Juncu 18.03.2020, 15:03
Care este cea mai afectată grupă de vârstă, în România, de coronavirus. Lucrurile stau diferit în Italia

Numărul persoanelor din Europa diagnosticați cu coronavirus a crescut și crește considerabil la ora actuală. Noul tip de coronavirus care provoacă infecții ce se transmit de la om la om, afectează, toate segementele de vârstă. Dar cine sunt, totuși cei mai afectați oameni? Să luăm , de pildă, exemplul Italiei și al României.

Ce segmente de vârstă a afectat cel mai mult coronavirusul

În România, cele mai afectate persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19 provin din categoria de vârstă 40-49 de ani. În Italia, situația este puțin diferită, de vreme ce statul se află pe locul al doilea ca nivel de îmbătrânire a populației, după Japonia, potrivit site-ului internațional Europa Liberă. Cei mai mulți italienii care au luat contact cu noul coronavirus au peste 60 de ani.

În România, 70 din cele 246 de cazuri sunt pacienţi cu vârste cuprinse între 40 şi 49 ani, arată statisticile Grupului de Comunicare Strategică. Este vorba despre un procent de 28%. Următoarele categorii sunt: 30-39 ani (64 cazuri – 26%), 50-59 ani (47 cazuri – 19%). Cel mai mic număr de cazuri este dat de categoriile 0-9 ani şi 10-19 ani. În total 13 cazuri, adică 5%.

România se confruntă acum cu 246 de persoane infectate cu COVID-19, în vreme ce 9 persoane s-au vindecat. Mai mult, 3441 de români se află în carantină. În ultimele 24 de ore, Italia a raportat un număr de 345 de persoane au intrat în contact cu virusul, ceea ce ridică numărul îmbolnăvirilor la 31.506. Numărul deceselor din Italia cauzate de coronavirus a ajuns la 2.503.

COVID-19 este o tulpină nouă a coronavirusului, descoperită în decembrie 2019, la om, care s-a manifestat pentru prima dată în regiunea Wuhan, din China. Virusul a suferit mutații, în urma căruia s-au desprins două serotipuri, unul mai sever (cel care se manifestă în China și Italia), precum și unul mai blând care a ajuns pe teritoriul românesc, explică medicul român Olga Simionescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

Urmăriți Impact.ro și pe