MAE: Primul cetățean român decedat în Italia din cauza COVID-19. Cine este femeia și ce probleme de sănătate mai avea

Diana Radu 14.03.2020, 15:48
MAE: Primul cetățean român decedat în Italia din cauza COVID-19. Cine este femeia și ce probleme de sănătate mai avea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat primul caz de deces al unui român din Italia infectat cu coronavirus. Potrivit primelor detalii oferite de autorități persoana decedată mai suferea și de alte afecțiuni medicale.

UPDATE: Potrivit ultimelor informații este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani din Boșa, Maramureș. Femeia care a decedat în Italia din cauza coronavirusului plecase din România pentru a-și îngriji sora bolnavă în vârstă de 75 de ani. De asemenea, sora acesteia a murit și ea în urmă cu două zile din cauza cancerului. Informația a fost confirmată de primarul comunei Borșa, Dorin Timiș, potrivit Mediafax.

Un român a murit în Italia din cauza COVID-19

Autoritățile italiene au anunțat confirmat decesul unui cetățean român, după demersurile făcute de Ambasada României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano. De asemenea, MAE a precizat că este vorba despre o persoană care prezenta și alte afecțiuni medicale.

coronavirus, roman decedat in italia
Un român a murit în Italia din cauza COVID-19

„Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19”, a transmis Ministerul de Externe.

În Italia situația în ceea ce privește răspândirea coronavirusului este critică. Până la momentul redactării articolului au fost confirmate peste 17.660 de persoane infectate cu COVID-19, iar dintre acestea 1.266 au decedat. De asemena, 1.439 de italieni s-au făcut bine, în timp ce 1.328 se află în stare gravă.

Numai vineri, în Italia au fost confirmate 2.547 de cazuri noi și 250 de decese în doar 24 de ore. Potrivit acestor statistici, Italia ocupă locul doi în lume, după China ca bilanț al epidemeiei de coronavirus.

În România, numărul persoanelor infectate cu coranavirus a ajuns la 99. Ultimele două cazuri au fost confirmate sâmbătă în Constanța. Este vorba despre o femeie în vârstă de 53 de ani și despre soțul acesteia în vârstă de 54 de ani. Cei doi au venit din Viena în data de 7 martie.

Urmăriți Impact.ro și pe