De ce au murit cei doi adolescenţi la doar câteva zile după ce au avut covid. Explicaţia medicilor

Nicu Stan 28.01.2022, 13:55
De ce au murit cei doi adolescenţi la doar câteva zile după ce au avut covid. Explicaţia medicilor

De ce au murit cei doi adolescenţi la doar câteva zile după ce au avut covid. Care ar fi explicaţia medicilor. Strategia autorităților medicale de a-i lăsa pe cei care au suferit de coronavirus să iasă din izolare fără o minimă evaluare pare să aibă consecințe tragice. Două decese s-au produs în rândul unor pacienți foarte tineri.

Doi adolescenţi au decedat după ce au ieșit din izolare. Care a fost cauza morții

O tânără în vârstă de 15 ani dintr-o comuna din Vaslui a murit în ambulanță, în timp ce echipajul medical încerca să o resusciteze. Fata s-a dus, împreună cu mama ei, la cabinetul medicului de familie, în stare gravă, cu febră, tuse și cu o saturație a oxigenului în sânge de 80%.

Starea fetei se agravase la câteva zile după ce a ieșit din izolare. În urma unui scurt control, doctorul a observat că saturația oxigenului în sânge la fată este de doar 80%, așa că a solicitat intervenția de urgență a ambulanței pentru a o transporta la spital, la Vaslui.

Medicul Carmen Dorobat spune ca infectia cu covid nu trebuie dusa pe picioare
Medicul Carmen Dorobat spune ca infectia cu covid nu trebuie dusa pe picioare

Ambulanța a solicitat intervenția ambulanței de Terapie Intensivă mobilă

Inițial a fost trimisă o ambulanță, însă, când medicii au văzut că starea fetei de sănătate se înrăutățește, au solicitat și intervenția ambulanței de Terapie Intensivă mobilă.

Însă cu toate îngrijirile acordate, tânăra a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, medicii nu au reușit să o readucă la viață și au fost nevoiți să o declare moartă. Potrivit primelor cercetări indică că moartea a survenit în urma unei afecțiuni a inimii apărută după infectarea cu coronavirus.

Tânăr mort după ce a ieșit din izolare

Cu o zi în urmă, un incident similar a avut loc în Botoșani, acolo unde un tânăr de 20 de ani, și el proaspăt ieșit din izolare, a murit în incinta internatului. La sosirea echipajului de pe ambulanță, acesta era deja în stop cardio-respirator.

Doctorul Carmen Dorobăț a explicat cât este de periculos ca simptomele COVID să fie neglijate, chiar și în cazul tinerilor.

Infecția cu covid nu trebuie dusă pe picioare

 „Noi am atras atenția asupra acestor persoane tinere, la care răspunsul de apărare este deosebit de zgomotos. Și ca urmare pot fi afectate organe importante precum plămânul și inima. La organismul tânăr în special, formele care nu le pun probleme trebuie urmărite, iar evaluarea de către medicul care îngrijește pacientul respectiv fie acasă, fie la spital, trebuie făcută cu atenția iar pacientul să respecte tot ceea ce i se spune în momentul în care iese din carantina.

Infecția cu SARS CoV-2, indiferent de vârstă, ne-a învățat că nu trebuie dusă pe picioare. În special nu trebuie dusă pe picioare minimizând-o. Examenul radiologic pulmonar este absolut necesar, orice modificare a stării de sănătate care apare trebuie spusă din timp medicului care îngrijește pacientul respectiv tocmai pentru a nu apărea complicații”, a declarat Carmen Dorobăț la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe