De ce au fost amânate, de fapt, relaxările de la 1 iulie 2020. Mesajul premierului Orban pentru români

Andrei Cezar 30.06.2020, 20:20

Deși mulți români se așteptau la o nouă etapă de relaxare, începând cu data de 1 iulie, prim-ministrul a explicat care este motivul pentru care nu se va întâmpla acest lucru. Ludovic Orban a evidențiat că numărul mare de îmbolnăviri înregistrate în fiecare zi a sta la baza acestei decizii.

De ce au fost amânate relaxările de la 1 iulie 2020. Explicațiile premierului

Creșterea galopantă a numărului de noi cazuri de infectări cu noul virus a făcut ca autoritățile să amâne o nouă etapă de relaxarece ar fi putut avea loc de la 1 iulie. În acest sens, premierul Ludovic Orban a declarat că este necesară o atenție sporită asupra aplicării măsurilor luate de Guvern.

„Este o cifră care ne face să rămânem în gardă, să rămânem concentraţi şi mobilizaţi pentru aplicarea măsurilor pe care le-am adoptat şi evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare.

Miercuri este şedinţă de Guvern, dar eu nu sunt ca alţi premieri care într-un fel votează ca premier şi în alt fel ca parlamentar. Eu am votat ca preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru propunerea formulată de CNSU şi voi susţine în Guvern adoptarea propunerii formulate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Ludovic Orban, marți, după o vizită la Uzina ALRO Slatina, potrivit Realitatea. net.

De ce au fost amânate, de fapt, relaxările de la 1 iulie 2020. Mesajul premierului Orban pentru români
De ce au fost amânate, de fapt, relaxările de la 1 iulie 2020. Mesajul premierului Orban pentru români

Ciolacu acuză guvernul PNL: ”Nu mai certați românii, sunteți anti-modele”

După anunțul făcut de guvernanți privind amânarea măsurilor de relaxare, președintele interimar al PSD a reacționat. Marcel Ciolacu, spune că nu românii sunt de vină pentru numărul mare de îmbolnăviri ci chiar membrii executivului, arătând cu degetul către Ludovic Orban despre care afirmă că ”a băut şi fumat în Guvern, alături de alţi demnitari, iar masca nici acum n-a învăţat să şi-o pună corect”.

„Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi anti-modele! Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanţarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace: Orban a băut şi fumat în Guvern, alături de alţi demnitari, iar masca nici acum n-a învăţat să şi-o pună corect, Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul şi miuţă la toc şi costum, fără pic de distanţare şi zero măşti, primarul Chirica şi ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activităţi în cort, sfidând chiar dictonul prezidenţial ‘ori eşti precaut, ori prost”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe