Fără îndoială, ciocolata este una dintre cele mai dulci plăceri ale vieții. Măcar din când în când, fiecare dintre noi ne dorim să ne răsfățăm cu acest deliciu. Ciocolata poate fi consumată pe tot parcursul anului, dar, la un moment dat, apar petele albe pe ea. Mai poți să o mănânci sau nu? Iată răspunsul!
De ce apar petele albe pe ciocolată? Ești un iubitor al acestui deliciu și ai găsit în frigider o bucată de ciocolată cu un strat alb la exterior? Probabil că te întrebi cum s-a format acesta.
Ei bine, află că petele albe apar în mod natural. Deși poate face ca produsul să aibă un gust puțin diferit, nu este dăunător. Există câteva motive pentru care pot apărea petele albe pe ciocolată:
Poți ajuta la prevenirea înfloririi ciocolatei prin depozitarea acesteia într-un loc răcoros și uscat.
Dincolo de aspectul pur estetic, este bine de știut că un baton sau o ciocolată acoperită de un strat alb poate fi consumată în siguranță. Cei cărora nu le place gustul pot recicla totul pregătind, de exemplu, un desert, cum ar fi un tort.
Sau, pot înmuia nuci, fructe uscate și biscuiți în ciocolată topită pentru o gustare delicioasă, făcută în casă, pe care să o împacheteze și să o ofere musafirilor.
Cum se păstrează cel mai bine ciocolata? Ei bine, pentru a păstra gustul și aroma unui baton de ciocolată pentru o perioadă lungă de timp, cel mai bine este să îl pui într-un recipient bine închis, într-un loc răcoros, uscat și fără mirosuri. Și mai bine este să o consumi cât mai repede posibil, ceea ce, pentru mulți, nu va fi deloc o problemă.
Citește și Brioșe cremoase cu ciocolată. Rețeta simplă și delicioasă, gata în 15 minute!