Brioșe sau muffins sunt dulciurile preferate atât de cei mari dar mai ales de cei mici. Pregătirea brioșelor nu necesită multă îndemânare de aceea poate fi o activitate plăcută împreună cu copilul tău.
Este mai simplu decât crezi. Sunt câteva mici ”secrete! de care să ții cont atunci când vrei să faci brioșe cu o textură umedă care să reziste mai multe zile fără să se usuce:
Să trecem la treabă!
1. Se pre încălzește cuptorul la 210 grade
2. Se tapetează tava de brioșe cu coșulețe speciale de hârtie
3. Într-un castron mare se cerne făina cu bicarbonatul de sodiu și sarea
4. Separat se amestecă cacaua și cafeaua instant cu laptele fierbinte. Se amestecă bine până se dizolvă cocoloașele de cacao
5. Peste amestecul de cacao cu lapte se adaugă zahărul, uleiul, oul și smântâna. Se bat cu un tel până se omogenizează toate ingredientele
6. Compoziția lichidă se toarnă peste făină. Se amestecă bine până amestecul devine ca o cremă lucioasă
7. Ciocolata se toacă grosier. Se pun deoparte 12 bucățele de ciocolată iar restul se topește
8. Ciocolata topită se mestecă cu compoziția cremoasă.
9. Amestecul de brioșe se toarnă în fiecare coșuleț de hârtie. Apoi se pune câte o bucățică de ciocolată în fiecare brioșă
10. După coacere se lasă 15 minute în tavă, apoi se scot pe un platou.
Brioșele se păstrează într-un recipient închis. Vor avea textura umedă, până la 3 zile. Se pot congela pentru o perioadă de maxim 3 luni.
Spor la brioșit!