De ce amână Dan Petrescu preluarea naţionalei. Dumitru Dragomir a spus totul despre reticenţa fostului fotbalist

Andrei Cezar, Dragos Ștefănescu 03.12.2021, 10:55
De ce amână Dan Petrescu preluarea naţionalei. Dumitru Dragomir a spus totul despre reticenţa fostului fotbalist

Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, a fost ofertat de FRF pentru preluare echipei naționale. O delegație a federației, în frunte cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, s-a deplasat special la Cluj pentru a negocia cu ”Bursucul”, însă antrenorul nu a oferit un răspuns încă. El a precizat că va lua o decizie după data de 19 decembrie, când este programată ultima etapă de Liga 1 din anul 2021. Dumitru Dragomir știe de ce amână Dan Petrescu preluarea echipei naționale.

Dumitru Dragomir nu crede în varianta Dan Petrescu la națională: „Simt că nu se face”

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal este de părere că ”Bursucul” nu își dorește în acest moment să vină pe banca echipei naționale. Mitică Dragomir crede că Dan Petrescu este dispus să mai aștepte cel puțin „un an sau doi” pentru ca internaționalii să se mai „coacă”, făcând referire la maturitatea jucătorilor români.

Totodată, fostul președintele al LPF spune că decizia tehnicianului de la CFR Cluj ar putea fi influențată și de parte financiară, motivând că pe banca primei reprezentative nu va câștiga la fel de mulți bani precum la echipa de club.

Eu simt că nu se face. Și eu mi-aș dori să îl văd la echipa națională. Nu cred că Dan Petrescu se duce. Poate peste un an sau doi, când se mai coc fotbaliștii lui Hagi, ăștia pe care i-a promovat, sau cei de la Steaua (n.r. FCSB), atunci da. Dacă se duce acum și începe o campanie fără rezultate, gata e și cariera lui, fiindcă e tânăr Dan Petrescu. Mai are cam 15-20 de ani. E antrenor scump. La Federație, nu cred că poate câștiga mai mult de 300 de mii de euro pe an”, a spus Dumitru Dragomir, la ProSport Live.

Verdictul lui Ion Crăciunescu. De ce crede că Dan Petrescu amână să ofere un răspuns

Dan Petrescu a anunțat că va comunica decizia sa în privința echipei naționale după data de 19 decembrie, atunci când va avea loc ultimul meci din acest an, cel cu FC Argeș. Fostul mare arbitru român, Ion Crăciunescu este de părere că „Bursucul” ar fi oferit acest termen pentru a vedea adversarii din Nations League. Tragerea la sorți este programată pe 16 decembrie.

„Eu cred că trage de timp să vadă cu cine vom juca mai departe”, a spus Ion Crăciunescu la Digi Sport.

România face parte din Liga B, în Liga Națiunilor. Au fost repartizați în urna a 3-a, alături de Israel, Serbia și Irlanda. Rezultatele din Nations League sunt decisive pentru stabilirea urnelor din preliminariile pentru Euro 2024.

În urna 1 se află: Ucraina, Suedia, Bosnia, Islanda. În urna 2: Finlanda, Norvegia, Scoția, Rusia. Iar în urna 3: Slovenia, Muntenegru, Albania, Armenia

Urmăriți Impact.ro și pe