Răzvan Burleanu este decis. Cine îl va înlocui pe Rădoi la naţională

Andrei Cezar, Dragos Ștefănescu 02.12.2021, 17:06
Răzvan Burleanu este decis. Cine îl va înlocui pe Rădoi la naţională

Echipa națională a României a rămas fără selecționer, după ce Mirel Rădoi a anunțat că nu își mai prelungește contractul cu FRF. În aceste condiții, Răzvan Burleanu a căutat mai multe variante pentru banca primei reprezentative, iar printre numele cu care a discutat deja se află Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu, ambii refuzând oferta președintrelui Federației. Potrivit unor informații de ultimă oră, Răzvan Burleanu a demarat tratativele cu unul dintre cei mai apreciați antrenori români.

Răzvan Burleanu a ales numele noului selecționer. Cine îi va lua locul lui Mirel Rădoi

Președintele FRF este decis să aducă un antrenor cu nume pe banca primei reprezentative. Astfel, după ce s-a lovit de refuzurile lui Gică Hagi și Răzvan Lucescu, Burleanu s-a orientat către un alt fost jucător al Generației de Aur.

Șeful FRF, însoțit de directorul tehnic Mihai Stoichiță au plecat în această dimineață la Cluj pentru a încerca să îl convigă pe Dan Petrescu să preia echipa națională, potrivit digisport.ro.

Impedimentul principal în realizarea acestei mutări ar fi clauza uriașă de reziliere a antrenorului campioanei. Dan Petrescu este sub contract cu CFR Cluj până în 2024 și are stipulată în contract o caluză e 600.000 de euro.

De asemenea și salariul pe care îl poate oferi FRF selecționerului ar putea fi o piedică în încercarea de a-l convinge pe Dan Petrescu să vină la națională. „Bursucul” are, la CFR Cluj, un salariu anual de 600.000 de euro, dublu față de cât poate oferi Federația.

Razvan Burleanu este decis. Cine il va înlocui pe Radoi la nationala
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dan Petrescu, următorul selecționer?

Înaintea partidei cu Academica Clinceni, pe care ardelenii au câștigat-o cu 2-0, „Bursucul” a declarat că nu a primit nicio ofertă din partea FRF.

Despre acest subiect aș vrea să spun că nu m-a căutat nimeni și că nu m-am întâlnit cu nimeni de la Federație. Punct! Am fot clar. Nici conducerea nu mi-a transmis nimic”, a răspuns Dan Petrescu.

În trecut, Dan Petrescu nu a ezitat să le reproșeze oficialilor din Federație că nu l-au contactat.

Nu m-a căutat nimeni cât am fost liber. Acum sunt aici, la CFR. Asta nu e problema mea că FRF caută selecționer.”, spunea recent „Bursucul”.

Pe banca echipei din Gruia, Dan Petrescu a înregistrat, în acest sezon 8 victorii, 1 egal și 7 înfrângeri. E de aşteptat însă că, în cazul unei oferte concrete de la naţională, Petrescu să fie lăsat să plece, mai ales că rezultatele, per ansamblu, au fost sub aşteptări în acest ultim mandat al său, al treila, la CFR.

Formația ardeleană este lider în campionat, însă în Europa nu s-a descurcat deloc bine. A obținut un singur punct în grupele Conference League și a fost eliminată din competiție cu o etapă înainte de final.

Urmăriți Impact.ro și pe