De ce a fost scoasă Diana Șoșoacă din AUR, de fapt. Gestul care l-a convins pe George Simion să o înlăture pe avocată

Ioana Bucur 04.03.2021, 15:43
De ce a fost scoasă Diana Șoșoacă din AUR, de fapt. Gestul care l-a convins pe George Simion să o înlăture pe avocată

De ce a fost scoasă Diana Șoșoacă din AUR, de fapt. Care ar fi fost gestul care l-a convins pe George Simion să o înlăture pe avocata din Iași. Decizia ar fi depins direct de planul pentru alegerile din 2024.

De ce a fost scoasă Diana Șoșoacă din AUR

Invitat la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, la DC News, jurnalistul Bogdan Teodorescu a dezvăluit de ce a fost scoasă Diana Șoșoacă din AUR, în opinia sa. Teodorescu a explicat că motivul pentru care avocata din Iași este acum „persoană fizică” ar fi acela că partidul cu care a intrat în Parlament ar fi decis să își schimbe abordarea, din dorința de a rezista în cei patru ani de mandat și să devină un jucător important în alegerile din 2024. Se pare că senatoarea nu a avut loc în „noul AUR”, tipul de comunicare ales de Șoșoacă riscând să afecteze credibilitatea partidului pe termen mediu și lung, ceea ce l-ar fi convins, de fapt, pe George Simion să o excludă din AUR.

„Eu cred că doamna Şoşoacă este acum pe persoană fizică, pentru că partidul pe listele căruia a intrat în Parlament, AUR, s-a decis să joace o carte mai domoală. Această carte porneşte de la dorinţa lor de a rezista în aceşti patru ani de opoziţie şi de a deveni un actor semnificativ la alegerile din 2024. Au ajuns la concluzia că zona turbulentă de comunicare a doamnei Şoşoacă poate să le afecteze credibilitatea pe termen mediu şi lung. Încearcă să domolească accesele prea stridente de comunicare pe care doamna senator Şoşoacă le avea. Dânsa a ajuns în postura de independent oarecum împinsă de colegii săi de partid”, a spus Bogdan Teodorescu.

Mai mult, jurnalistul a spus că nu exclude posibilitatea ca Diana Șoșoacă să aleagă să își construiacă un nou partid sau să se înscrie într-o altă formațiune politică, adăugând că senatoarea „acționează conform unui calendar de mesaje”.

„Eu nu am convingerea că doamna Şoşoacă nu va dori să îşi facă partid sau că nu va fi inclusă într-un partid de cineva. Ea acţionează conform unui calendar de mesaje. Nu vorbeşte de una singură, ci programatic, atinge probleme sensibile ale societăţii, are verv şi dorinţă de muncă. După părerea mea, are un plan de acţiune. Urmăriţi unde se duce şi ce face şi veţi vedea că vrea să devină un avocat al poporului fără funcţii”, a spus Bogdan Teodorescu.

Propunere revolutionara in Parlamentul Romaniei. Diana Sosoaca vrea ca banii pentru alocatii sa fie luati de la televiziuni
Diana Sosoaca

A fost lăudată de Dan Bittman: „Dacă mai aveam 20 de politicieni ca Diana Iovanovici-Şoşoacă, eram Suedia, nu România”

Dan Bittman a fost printre primele persoane publice din România care au contestat vehement măsurile și restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19. Într-o discuție cu Adriana Bahmuțeanu, solistul trupei Holograf a mărturisit că o admiră pe Diana Șoșoacă:

„O salut şi, uite, beau un pahar de vin în cinstea ei! Dacă mai aveam 20 de politicieni ca Diana Iovanovici-Şoşoacă, eram Suedia, nu România! Eram departe de tot…Românii au uitat să-şi ceară drepturile, nu ştiu nici ce drepturi au. Unii sunt deranjaţi de modul in care ea se exprima. Ea e femeie, iar în România misogină, femeile trebuie călcate in picioare, dar este o femeie care cunoaşte legile, este o femeie care apără legile şi vorbeşte în numele legii. Suntem într-o ţară, România, in care nimeni nu apăra legea în faţa autorităţilor. Nu avem o lege a răspunderii prezidenţiale – pentru ca preşedintele încalcă legea in fiecare zi”, a declarat Dan Bittman. Alţii dau cu invective în ea…. Pentru că… e pe interese, întreaga presa e pe interes, e plătita… presa libera e o poveste. Fără îndoială Diana Şoşoacă este un început, îmi pare rău că cei din fostul ei partidul nu au ştiut să renunţe la orgolii. Diana Şoşoacă trebuia menţinută, pentru că face treaba. Ea face treaba, face pentru popor, ea este un adevărat avocat al poporului! Uite, poate facem o mişcare civică, o invitam şi pe Diana Şoşoacă şi facem o mişcare civică adevărată”, a mai spus Bittman.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...