De câte ori poți folosi, de fapt, uleiul din tigaie. Trucul care te va ajuta să economisești bani

Badea Violeta 11.10.2022, 10:00
De câte ori poți folosi, de fapt, uleiul din tigaie. Trucul care te va ajuta să economisești bani

Uleiul este nelipsit din orice bucătărie. De cele mai multe ori, gospodinele îl folosesc la prăjit. Totuși, de câte ori poate fi folosit acesta înainte de a dezvolta compuși toxici pentru organismul nostru? Cu siguranță și tu ți-ai pus întrebarea asta măcar o dată. În continuare, am pregătit pentru tine câteva sfaturi utile care te vor ajuta să refolosești uleiul pe care în mod normal l-ai fi aruncat.

De câte ori poți refolosi uleiul

Uleiul este extras din semințe de floarea soarelui la temperaturi ridicate, situate între 160 și 200 de grade Celsius. Urmează rafinarea, care constă în filtrare și albire.

Apoi este îndepărtat și mirosul neplăcut de ulei încins, dar și reziduurile vegetale. Uleiul este un produs perisabil care poate râncezi în câteva zile, mai ales dacă nu este păstrat corespunzător.

Potrivit specialiștilor, el trebuie ținut în sticle de pastic, de preferat de culoare închisă, maronie sau verde. De asemenea, pentru a nu permite pătrunderea bacteriilor în lichid, sticla trebuie să se închidă ermetic.

Acum, specialiștii mai spun că uleiul poate fi refolosit de două, cel mult de trei ori. Odată folosit, proprietățile benefice ale uleiului se pierd, mai spun experții.

În cazul în care vrei totuși să-l păstrezi pentru o perioadă mai lungă de timp, tot ceea ce trebuie să faci este să îl treci printr-o strecurătoare foarte fină în care se pune pânză de tifon. Astfel, vei curăța uleiul de impurități și resturi de alimente.

Citește și De ce să torni ulei în chiuvetă când pleci în vacanță. Te scapă de o problemă majoră la întoarcere acasă!

De cate ori poti refolosi uleiul
De cate ori poti refolosi uleiul

Cum scapi rapid de petele de ulei

Dintre toate petele de pe rufe, petele de grăsime și ulei sunt, fără dar și poate, cele mai dificile. Nu numai că ele par să iasă în evidență, dar sunt, de asemenea, și dificil de îndepărtat.

Totuși, noi am găsit o soluție care te vor ajuta să scapi de petele de ulei. Amestecă bicarbonat, amidon și făină, apoi aplică pudra rezultată direct pe pată și las-o să acționeze timp de circa 10 minute.

Îndepartează pudra rămasă cu o pensulă, apoi aplică pe același loc puțin detergent lichid special pentru pete și lasă-l să acționeze încă 5 minute. Clătește cu apă caldă.

Citește și Amestecul de bicarbonat și ulei de cocos. Trucul pe care îl vei folosi de acum înainte în loc de pastă de dinți!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...