Amestecul de bicarbonat și ulei de cocos. Trucul pe care îl vei folosi de acum înainte în loc de pastă de dinți

Dumitrică Roxana 08.08.2022, 21:19
Amestecul de bicarbonat și ulei de cocos. Trucul pe care îl vei folosi de acum înainte în loc de pastă de dinți

Spălatul pe dinți este un ritual zilnic, așa cum facem cu întregul corp. Dar știați că anumite ingrediente din pasta de dinți sunt extrem de toxice și, deci, nocive pentru sănătate?În vreme ce ne ajută în lupta cu bacteriile și reduc placa, anumiți compuși din pastele de dinți mai și dăunează grav sănătății.

Care sunt ingredientele periculoase

După mai bine de 35 de ani de activitate, medicii consideră ca produsele pe care le găsim pe rafturile supermarketurilor sunt adesea bazate pe chimie industrială și nu pe medicină.

„Unele produse folosesc un slogan care indică faptul că acestea sunt produsele principale folosite de dentiști, dar acest lucru se datorează faptului că aceste companii trimit produse gratuite oricărui dentist.”

Lauril sulfat de sodiu, este o substanță îngrijorătoare. „Este în 85% din pastele de dinți și este folosită ca agent de umectare (ceva care permite ingredientelor să se amestece) ajutând substanțele de aromatizare să se amestece cu apa conținută în produs.Fără acest sulfat, aceste elemente s-ar separa în tub.

Ce sunt, de fapt, culorile de pe pasta de dinți. Secretul pe care puțini români îl știu

Problema cu acest sulfat de sodiu este că deschide decalajele dintre celulele mucoaselor din gură, care permit intrarea toxinelor sau a agenților cancerigeni, acestea provenind din toate sursele, inclusiv fumul de tutun.

Mucoasa orală este unul dintre cele mai delicate țesuturi din corpul nostru, iar sulfatul de sodiu este un detergent eficient. Acest detergent dur poate provoca iritații și abraziuni sau perturbări ale pielii în interiorul gurii, care provoacă ulcere cronice bucale.

Cu ce putem înlocui pasta de dinţi

Așadar aveți grijă ce produse de igienă dentară folosiți și încercați să cumpărați cele pe bază de plante naturale, sau citiți cu atenție ingredientele folosite.

Un exemplu de pastă de dinți pe care o putem face cu toții acasă este pe bază de bicarbonat de sodiu și sare. Se pun părți egale de bicarbonat, sare și ulei de cocos. Se adaugă câteva picături de ulei esențial  mentă, scorțișoară, portocale etc. și se folosește în locul pastei de dinți din comerț.

 

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe