Vremea trece de la o extremă la alta. Temperaturile o iau razna, ANM a actualizat prognoza meteo

Stan Filon, Mihai Ianoși 30.03.2023, 12:01
Vremea trece de la o extremă la alta. Temperaturile o iau razna, ANM a actualizat prognoza meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile sunt unele bune. Dacă miercuri a nins în aproape toată țara, iată că vremea se îndreaptă și va intra din nou într-un proces de încălzire.

Vremea trece de la o extremă la alta

Așadar, meteorologii au adus prognoza meteo pentru următoarele zile, de unde am aflat că vremea va intra într-un proces de încălzire, dar cu toate acestea nu scăpăm de precipitații. După episodul de iarnă severă, în weekend, meteorologii anunță că maximele vor depăși chiar și 20 grade Celsius. Se mai încălzește și la munte, însă se vor semnala lapoviță și ninsori.

Pentru ziua de joi, 30 martie, meteorologii anunță că vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că valorile termice, în marea lor majoritate, se vor situa în jurul celor normale la sfârșitul lunii martie, chiar dacă diminețile vor fi mai reci. Cerul se va înnora treptat în toate regiunile.

Vremea trece de la o extrema la alta
Vremea trece de la o extrema la alta

La munte se vor semnala precipitații mixte

„Ziua izolat vor fi ploi slabe în vestul și nord-vestul teritoriului, iar din orele serii aria ploilor va fi în extindere în spațiul intracarpatic unde vor deveni moderate cantitativ și va ploua pe suprafețe mai mici și în sud și în est. La munte se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Banat și Crișana. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață și brumă”, au anunțat reprezentanții ANM.

Și în Capitală vremea va intra într-un proces de încălzire, iar valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă din calendar, însă dimineața va fi mai rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, pe când cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius.

Cum va fi vremea vineri

Ziua de vineri va aduce vreme tot mai călduroasă, în cea mai mare parte a țării, cu precădere în jumătatea de sud-vest. Cu toate acestea, cerul va avea înnorări și va ploua în toate regiunile -local în sudul teritoriului și pe arii extinse în rest; pe alocuri ploile vor fi moderate cantitativ, iar izolat se pot acumula peste 15-20 l/mp. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, iar local și temporar și în zonele joase de relief, îndeosebi din centrul și sudul țării. Maximele se vor încadra în general între 10 și 20 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 2 și 10 grade Celsius. Izolat se va semnala ceață.

Vineri, în București, conform ANM, vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în ultima zi a lunii martie. Cerul va avea înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări, iar maxima va fi de 19 grade Celsius, pe când noaptea temperaturile vor scădea până la 6 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...