De azi, bucureştenii dau mai mulţi bani pe transport în comun. Cât costă acum biletele

Ana Anitoiu 01.08.2021, 15:27
De azi, bucureştenii dau mai mulţi bani pe transport în comun. Cât costă acum biletele

Începând de azi, bucureştenii și vizitatorii Capitalei dau mai mulţi bani pe transportul în comun. Biletele s-au scumpit atât la metrou, cât și la autobuz sau tramvai. Călătorii vor putea cumpăra și bilete comune Metrorex-STB.

Cât costă o cartelă de metrou sau STB de la 1 august

Astfel, prețul unei călătorii cu metroul a fost majorat la 3 lei. Pe o cartelă de două călătorii, bucureștenii trebuie să plătească 6 lei în loc de 5 lei, cât obișnuiau să scoată din portofel. Cartela de 10 călătorii a ajuns să coste cu 5 lei mai mult, adică 25 de lei. În plus, cartela ”Abonament 24 ore” este 8 lei, iar abonamentul de 72 de ore este 20 de lei.

Pe de altă parte, la STB, un bilet de 90 de minute valabil din momentul validării, pentu toate mijloacele de transport de suprafață, inclusiv pe vechile linii regionale, costă 3 lei. Pentru 24 de ore, prețul e de 8 lei, iar pentru 72 de ore, de 20 de lei.

De azi, bucurestenii dau mai multi bani pe transport in comun. Cat costa acum biletele
Cartele pentru transport in comun in Bucuresti

Cât costă o cartelă pentru metrou și STB

În afară de aceste opțiuni, bucureștenii și vizitatorii Capitalei mai pot cumpăra și cartele combinate STB – metrou. De exemplu, un astfel de bilet valabil 120 de minute de la validare, pe toate mijloacele de transport de suprafață, inclusiv pe vechile linii regionale și metrou, are prețul de 5 lei.

Pentru cei care vor să călătorească într-un interval de 24 de ore, prețul este de 14 lei, iar pentru cei care vor același tip de bilet pentru un interval de 72 de ore, tariful este de 35 de lei.

Tot de la 1 august s-au scumpit și abonamentele. Pentru un abonament lunar la tramvai și autobuz, bucureștenii trebuie să plătească cu 30 de lei mai mult, adică 80 de lei, iar pentru unul la metrou, cu 10 lei în plus, adică tot 80 de lei. O astfel de cartelă comună STB/Metrorex ajunge la tariful de 140 de lei.

Ce se întâmplă cu cartelele și abonamentele vechi la metrou și STB

Abonamentele și cartelele ce au fost cumpărate înainte de scumpirile aplicate de la 1 august pot fi folosite în continuare, cu condiția să mai fie valabile ori să mai aibă călătorii pe ele. Perioada de valabilitate a abonamentelor plătite anterior rămâne aceeași. În plus, toate tipurile de cartele din noua ofertă tarifară pot fi încărcate pe cardul activ.

Potrivit oficialilor, toate titlurile vechi de călătorie, cu excepția abonamentelor pe o linie și pe două linii, vor fi recunoscute și valabile inclusiv pe liniile regionale. Astfel, dacă o persoană are un abonament urban de 72 de ore, la validarea acestuia după data de 1 august el beneficiază de transport în intervalul stabilit, inclusiv pe liniile regionale sau expres, deși vechiul abonament nu îi permitea accesul la acestea. Vezi AICI cum poți să mergi gratis cu metroul în cea mai mare parte a lunii august!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...