Lovitură mare pentru români. Se dublează preţurile la aceste produse în următoarele luni

Iancu Andreea 18.07.2021, 09:12
Lovitură mare pentru români. Se dublează preţurile la aceste produse în următoarele luni

Pandemia a adus numeroase schimbări în viața noastră. Dincolo de situația epidemiologică în sine, reorganizarea întregii noastre activități a dus la scumpiri semnificative. Astfel, românii vor resimți pe propriul buzunar faptul că se dublează prețurile la unele produse, începând cu următoarele luni. Aceste majorări de prețuri vin ca urmare a faptului că tot mai mulți cetățeni au început să lucreze de acasă, dar și pentru că materiile prime din care se fabrică au devenit mai scumpe decât în anii precedenți.

Se dublează prețurile la aceste produse în următoarele luni

Situația economică din întreaga lume a fost serios afectată de pandemie. După ce sectoare întregi și-au sistat activitatea, acum revenirea la o normalitate în mod treptat aduce însă nu doar bucurie, ci și vești proaste pentru cetățenii care urmează să resimtă pe propriul buzunar ce au însemnat perioadele de lockdown și restricțiile. În următoarele luni, românii vor putea să observe cum se dublează prețurile la unele produse, în contextul în care tot mai mulți au început să își desfășoare activitatea de la domiciliu.

Se pare că piața sistemelor de climatizare este într-o continuă creștere, după ce confortul propriului cămin i-a determinat pe mulți să aleagă munca de acasă. Potrivit unuia dintre cei mai importanți distribuitori de soluții de climatizare din țara noastră, în următoarele luni aparatele de aer condiționat urmează să se scumpească.

Segmentul rezidențial continuă să crească și în 2021. Munca de acasă are ca rezultat investițiile în creșterea confortului, iar aparatele de climatizare devin astfel o prioritate. Clienții aleg aparatele de aer condiționat cu eficiență energetică ridicată și dotate cu control de la distanță. Anul trecut segmentul rezidențial a înregistrat o creștere cu 30% față de vara anului 2019. Anul acesta avem deja o creștere de aproximativ 20% (înregistrată până la 1 iulie), comparativ cu anul trecut, a declarat Florin Rădulescu, fondator Avi Compact.

Se dublează prețurile la aceste produse
Prețul aparatelor de aer condiționat va crește

Materiile prime se majorează cu 4-10%

Pe de altă parte, un alt motiv al scumpirilor ce urmează să fie înregistrate îl reprezintă creșterile la prețurile pentru materiile prime. Cuprul și oțelul sunt esențiale în producerea aparatelor de aer condiționat, iar acestea ar urma să își majoreze costul cu 4-10%. Fie că vorbim de segmentul rezidențial sau de cel premium, prețul unui aparat de aer condiționat se va majora în a doua jumătate a anului 2021.

Toții marii producători au anunțat creșteri de prețuri, care vor intra în vigoare în a doua parte a acestui an. Va avea loc o creștere între 4-10% ca urmare a scumpirii materiei prime (cupru, oțel). De asemenea, este important de menționat că prețul aparatelor de aer condiționat va crește, atât pentru segmentul rezidențial, cât și pentru cel premium, a mai declarat Florin Rădulescu.

Urmăriți Impact.ro și pe