Cum poți să mergi cu metroul gratis, în București. Trebuie să îndeplinești doar o condiție, oricine o poate face

Ana Anitoiu 29.07.2021, 21:28
Cum poți să mergi cu metroul gratis, în București. Trebuie să îndeplinești doar o condiție, oricine o poate face

Cum poți să mergi cu metroul gratis, în București. Metrorex a lansat o campanie prin care va oferi călătorii fără plată, în perioada 2 – 20 august, oricărei persoane care va îndeplini o condiție extrem de simplă. Iată ce se cere în schimbul unei cartele gratuite.

Ce condiție trebuie să fie îndeplinită pentru călătorii gratuite cu metroul

Reprezentanții companiei Metrorex au lansat o campanie dedicată reciclării deșeurilor. Cei care vor participa vor câștiga câte o cartelă de metrou cu o călătorie gratuită. Tot ce vor trebui să facă va fi să doneze cinci PET-uri, sticle sau doze de aluminiu.

”Metrorex, în parteneriat cu Eco Synergy şi Rematholding, lansează PET=BILET, campania premieră ce are ca scop atât încurajarea colectării şi reciclării deşeurilor, cât şi creşterea interesului cetăţenilor pentru călătoria cu metroul – transport ecologic, nepoluant. Metrorex încurajează programele ce au ca scop protecţia mediului, aliniindu-se astfel politicilor naţionale şi internaţionale ecologiste.

Prin această campanie se doreşte sensibilizarea opiniei publice şi creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Cum poti sa mergi cu metroul gratis, in Bucuresti. Trebuie sa indeplinesti doar o conditie, oricine o poate face
Imagine de la metroul din Bucuresti

La ce stații de metrou pot fi obținute călătoriile gratuite

Bucureștenii și vizitatorii Capitalei trebuie să știe că vor putea duce PET-uri, sticle sau doze de aluminiu în schimbul unor călătorii gratuite doar la două stații de metrou. Mai exact, la Dimitrie Leonida şi Pipera, intrarea principală, la standul partenerilor Metrorex, în perioada 2 – 20 august.

”Astfel de campanii sunt necesare pentru schimbarea comportamentului cetăţenilor cu privire la păstrarea mediului înconjurător curat şi nepoluat, dar şi pentru promovarea beneficiilor utilizării transportului subteran ca mijloc de transport ecologic.

Astfel că, prin aceste tipuri de acţiuni, societatea noastră doreşte să se implice activ în formarea unor comportamente responsabile din punct de vedere ecologic”, a spus Ştefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

Un nou tip de cartele la metrou

De asemenea, reprezentanții Metrorex au anunțat că începând de joi, 29 iulie, călătorii vor putea folosi carduri contactless nominale reîncarcabile în loc de cartele de metrou. Acestea pot fi emise pentru abonamentele: săptămânal, lunar și anual.

Reprezentații companiei Metrorex au avertizat că acest card nominal reîncărcabil se va oferi gratuit doar la prima emitere. Ulterior, în cazul în care un călător îl pierde, îi este furat sau îl strică din vina lui, acesta trebuie să cumpere unul nou, contra cost.

Astfel, potrivit Metrorex, sistemul de taxare de la metroul bucureștean permite mai multe modalități de acces: cu cartela magnetică obișnuită, cu cardul bancar contactless și cu noul card contactless reîncărcabil.