De acum, e lege. Şoferii care nu ţin cont de acest detaliu în trafic vor plăti amenzi uriaşe

Stan Filon 25.01.2021, 13:49
De acum, e lege. Şoferii care nu ţin cont de acest detaliu în trafic vor plăti amenzi uriaşe

Atenție șoferi, începe ridicarea mașinilor parcate ilegal! Autoritățile au primit undă verde la ridicare autoturismelor parcate pe spații verzi, pe trotuare sau în orice alt loc unde parcarea este interzisă! Președintele Klaus Iohannis tocmai ce a promulgat legea!

Mașinile parcate ilegal vor fi ridicate, prin lege

Așadar, încă de weekendul trecut este în vigoarea legea care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, iar amenzile sunt unele foarte importante! Șoferii care obișnuiesc să parcheze pe trotuare, spații verzi, zone pietonale trebuie să se gândească de două ori de-acum încolo, deoarece s-ar putea trezi fără mașini.

Aceștia vor fi nevoiți să plătească amendă pentru parcarea ilegală, dar și pentru ridicarea și depozitarea mașinii sale. Cu fiecare zi pe care mașina o petrece la autoritățile locale, taxa crește. Parlamentul a corectat prin acest proiect de lege o ”scăpare” legislativă. În baza actualelor prevederi din Codul Rutier este permisă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și a celor de pe domeniul public.

Masinile parcate ilegal vor fi ridicate, prin lege
Masinile parcate ilegal vor fi ridicate, prin lege

Parcări puține și din ce în ce mai scumpe

Așadar până acum un autovehicol staţionar pe prima bandă de circulație putea fi ridicat, însă unul parcat pe trotuar, care încurca pietonii, nu. Ei bine, situația s-a schimbat după ce legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Brigada Rutieră București anunța că pe parcursul anului 2020 au fost aplicate peste 15.000 de sancțiuni contravenționale pentru oprirea neregulamentară şi peste 1900 de sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară.

Locurile de parcare reprezintă o adevărată problemă pentru șoferii din București. După ce că sunt foarte puține, sunt și din ce în ce mai scumpe! Ultima scumpire a avenit odată cu anul 2021, în multe orașe din România.

De la 1 ianuarie, taxele pentru parcarea de reşedinţă au crescut până la 84 de lei în zona centrală. La Primăria Sectorului 1 este în dezbatere publică un proiect prin care preţurile ar fi majorate chiar de opt ori.

Şi alţi primari din București ar putea majora prețul pentru parcare. Alții însă încearcă să-i determine pe oameni să renunțe la mașini. ”Sunt 26 de mii de locuri de parcare și 360 de mii de mașini. Ceea ce am putea face este să le reducem cetățenilor dependența de mașină. Să-i putem face să folosească mai mult transportul în comun”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, pentru Digi 24.

Urmăriți Impact.ro și pe