VIDEO

David Popovici, încă un aur la Campionatele Mondiale de juniori. Cum a câștigat cursa de 100 metri liber VIDEO

Gabriel Peneș 05.09.2022, 09:29
David Popovici, încă un aur la Campionatele Mondiale de juniori. Cum a câștigat cursa de 100 metri liber VIDEO

David Popovici, încă un aur la Campionatele Mondiale de juniori. Campionul român a încheiat en-fanfare participarea în competiția de la Lima. El a cucerit a treia medalie de aur la această ediție, câștigând categoric proba de 100 metri liber, unde deține și recordul mondial de seniori. Performanța lui David Popovici a fost dublată de cea a Biancăi Costea, care a reușit să se impună în finala fetelor la 50 metri liber.

David Popovici, încă un aur la Campionatele Mondiale de juniori

David Popovici, încă un aur la Campionatele Mondiale de juniori. Înotătorul român, care va împlini 18 ani pe 15 septembrie, a încheiat în stil mare participarea sa la ultimul concurs destinat juniorilor. Popovici s-a impus și în proba de 100 metri liber, unde deține și recordul mondial la seniori.

”Rechinul” a încheiat cursa în 47.13 secunde, cu peste două secunde mai rapid față de croatul Jere Hribar, care s-a clasat pe locul doi, oprind cronometrul la 49,37 de secunde. Podiumul a fost completat de înotătorul din Cipru, Nikolas Antoniou (49,91 de secunde).

„Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu”, a transmis campionul român, imediat după cursă, conform voyo.ro.

https://www.sport.ro/
Bianca Costea a devenit campioană mondială de junioare după ce s-a impus în proba de 50 metri liber

Cum a câștigat cursa de 100 metri liber

David Popovici a încheiat o vară incredibilă, la capătul căreia a devenit dublu campion campion mondial și european în probele de 100 și 200 metri liber, atât la seniori, cât și la juniori. El a stabilit, la Roma, și un nou record mondial pe distanța de 100 m, cu 46.86. De altfel, timpul adolescentului român din finala de la Lima este al patrulea cel mai bun rezultat al anului stabilit în acest an fantastic pentru Popovici. În plus, el deține 9 dintre primele 10 rezultate ale probe, în 2022. În Peru, David a câștigat aurul la 100 și 200 metri liber, precum și cu ștafeta de 4×100 metri liber.

O altă bucurie imensă a adus-o înotătoarea Bianca Costea. Pregătită, după Europenele de la Otopeni, tot de Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, Bianca a devenit campioană mondială de juniori în proba de 50 metri liber. Ea se calificase în finală doar cu al cincilea timp, iar startul nu a fost printre cele mai grozave.

Dar Costea a înotat incredibil pe ultima lungime de bazin, reușind să le întreacă pe italiencele Sara Curtis și Matilde Biagiotti. În aceeași sesiune finală a concursului, Vlad Stancu a cucerit medalia de bronz în proba de 1.500 metri liber, după argintul de la 400 și celălalt bronz, obținut pe distanța de 800 m liber.

Bianca Costea, campioană mondială în proba de 50 metri liber

România a terminat competiția de la Lima cu un total de 8 medalii, dintre care 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz. Despre David Popovici, specialiștii s-au întrecut în superlative, el dovedind o constanța incredibilă de-a lungul celor trei luni de vară, începând cu Mondialul de seniori de la Budapesta, din iunie.

„Într-adevăr, David este un fenomen, nu vă pot explica cum este privit de specialiştii internaţionali. Cum se comportă toată lumea din nataţie cu el şi cu noi şi cât de miraţi şi dornici sunt să îl studieze. E un puşti minune care a schimbat faţa nataţiei.

În primul rând mai are potenţial pentru că mai are de îndreptat câteva lucruri în tehnică. Mai poate creşte în înălţime şi în forţă. Dar cel mai uşor va fi îmbunătăţirea stilului de înot. Mai are puţin de întors la start şi la întoarceri pentru 100m şi 200m. Va mai înota şi 400m pentru a-şi îmbunătăţi timpul la 200m. Mai are mai puţin de o secundă pentru recordul de la 200 de metri”, a declarat Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, la Pro Arena.

 

 

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....