David Popovici, despre ce s-a întâmplat în concursul pentru calificarea în finala de la Olimpiadă. Ce i-a recomandat antrenorul să facă

Andrei Cezar, Mihai Ianoși 26.07.2021, 18:48
David Popovici, despre ce s-a întâmplat în concursul pentru calificarea în finala de la Olimpiadă. Ce i-a recomandat antrenorul să facă

David Popovici continuă să uimească lumea sportului după ce, la doar 16 ani, a reușit să se califice în finala probei de 200 liber la înot, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a terminat pe locul 2, în prima semifinală, după rusul Martin Malyutin și prinde astfel lupta pentru medalii cu al șaptelea timp (1:45.68). ”Băiatul care înoată repede” a dezvăluit care este secretul succesului din semifinală.

Ce i-a recomandat antrenorul lui David Popovici să facă înainte de semifinală

Cu toții sperăm ca David Popovici să repete performanța Cameliei Potec de la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, atunci când înotătoarea noastră a câștigat medalia de aur, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă. Ca o coincidență, tânărul inotător va pornit de pe culoarul cu numărul 1, același pe care a concurat la Atena și Camelia Potec.

Chiar dacă proba de 200 de metri liber nu este favorita sa, David Popocvici a reușit să uimească pe toată lumea cu performanța pe care a obținut-o la doar 16 ani, în semifinale.

A știut să gestioneze presiunea uriașă dinaintea competiției cum poate nici unii dintre sportivii consacrați nu știu să o facă. A concurat liniștit și astfel a reușit să obțină calificarea în finală.

M-am simțit foarte bine, mai bine decât în serii. Acolo s-a setat ritmul, acum m-am relaxat și am concurat. Cursa a fost perfectă, am gestionat bine și sunt în finală. Este un lucru excelent pentru mine. Ce mi-a zis antrenorul? Ultima lui indicație a fost să intru și să mă distrez. Și asta am făcut. A ieșit bine, a recunoscut Popovici, raportează GSP.

Ce i-a recomandat antrenorul lui David Popovici sa faca inainte de semifinala
Ce i-a recomandat antrenorul lui David Popovici sa faca inainte de semifinala

David Popovici: ”Va fi o finală de neuitat”

David și-a depășit demult obiectivele setate pentru această ediție a Jocurilor Olimpice. În finala de marți, de la ora 4:43 (ora României) vor concura opt sportivi. Recordul olimpic la 200 de metri liber a fost stabilt de înotătorul american, Michael Phelps, în 2008 (1 min 42 sec 96 sutimi). În ceea ce privește recordul mondial, germanul Paul Biedermann a reușit cel mai bun timp din istorie cu 1 minut și 42 de secunde, în 2009.

Acum câteva luni nu visam să fiu în finală, mai ales la 200 de metri. Dar acum totul se mișcă repede, am un antrenor foarte bun și totul se aranjează. Acum voi înota în finală, și sunt convins că va fi una de neuitat”, spune Popovici.

După finala de marți, David va intra în calificări pentru proba de 100 de metri liber, acolo unde se simte ”ca peștele în apă”. El s-a întors recent cu trei medalii de aur de la europenele de juniori, unde a stabilit două recorduri mondiale. Unul dintre ele este la 100 de metri liber.

Urmăriți Impact.ro și pe